Un tată din Bacău și-a violat cele trei fiice minore. “Era treaz, m-a chemat la el și…” Surpzinzător, bărbatul este în libertate

Publicat: 23/04/2019 | 11:21

Un bărbat de 48 de ani din Bacău și-a violat cele trei fiice, făcute cu soții diferite. A fost reținut, dar judecătorii au decis ca acesta să fie judecat în libertate, deși procurorii s-au opus.

Internată în Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, o fetiță de 6 ani a schițat în fața unui legist de la IML și a doi psihiatri un bărbat gol-pușcă lângă un copil. Micuța a povestit, ulterior, ce reprezintă desenul.

Eu l-am făcut. A fost mai de mult, era zi. Tata era treaz, m-a chemat el, era în pat, dezvelit, îmbrăcat. Doar o dată m-a chemat”, a povestit copilul, conform libertatea.ro.

”Cum ai ajuns să stai în poziția aia?”, a întrebat unul dintre psihiatri.

”Tata m-a pus. «Maria, ia cucul în mână». Așa am făcut. La frați nu am pus mâna la cuc, pentru că nu am voie. La tata am voie”, a povestit minora.

”În ziua aia, mama era în oraș. Stăteam lângă el, el era întins în pat. Cucul era moale. Tata mi-a spus să mă duc să mă spăl pe mâini. M-am spălat pe mâini. Am pupat cucul lui tata”, a mai spus fetița de 6 ani.

Desenul se află acum la dosar. Fetița este extrem de afectată, iar medicii au ajuns la această concluzie după ce au analizat și alte desene. În viziunea micuței, copacul reprezintă “cucul”, iar ramurile părul din zona intima.

Din relatările minorei, interviul clinic structurat, dialogul interactiv și examinarea psihologică (nefinalizată datorită externării copilului la cererea expresă a mamei) putem aprecia abuzul sexual în intervalul de vârstă 3-6 ani, perioadă în care minora nu avea asimilat, din punct de vedere psihologic, noțiunile de sex – sexualitate, afirmând ”Am pupat o singură dată cucul lui tata”, concluzionează medicii.

Cazul se află, în acest moment, la Judecătoria Bacău, iar bărbatul se află în libertate. Nu este considerat de judecători un pericol pentru societate. Nu e în arest prevenitv, ci doar sub control judiciar.

Citește și...