Unde se afla presedintele Klaus Iohannis cand purtatorul de cuvant a anuntat revocarea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA

Publicat: 10/07/2018 | 12:45

Ieri, 9 iulie, Laura Codruța Kovesi a fost revocată de la șefia Direcției Naționale Anticorupţie de Kaus Iohannis, iar faptul că anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al șefului statului și nu de el a stârnit multe controverse. Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis, a dezvăluit că decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, în conformitate cu decizia CCR, a fost semnat de președintele României. După acest moment, mulți s-au întrebat de ce anunțul important nu a fost făcut de însuși Klaus Iohannis și unde era.

Citește și: Primele declarații ale Laurei Codruța Kovesi, după ce a fost revocată din funcție! „Nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror”

Ioana Ene Dogioiu, analist politic, a susținut într-un editorial unde era, de fapt, președintele țării în ziua în care a fost anunțată revocarea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA.

“(…) am suspiciunea ca nici macar nu a fost vorba doar despre lasitate, cu atat mai putin despre rusine. Era la Sibiu si nu se facea sa-si strice bunatate de program”, a declarat analistul politic Ioana Ene Dogioiu, potrivit ziare.com.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre revocarea şefei DNA: ”Este un act de normalitate”

Decizia neașteptată a lui Klaus Iohannis vine după, după ce s-a împotrivit cererii făcute de ministrul Justiţiei. Vă reamintim că împotrivirea a durat cinci luni și, în cele din urmă, el a fost nevoit să cedeze. L-au determinat judecătorii de la Curtea Constituţională, nu argumentele lui Tudorel Toader, în care a spus răspicat că nu crede.

Laura Codruța Kovesi părăsește funcția de procuror-șef al DNA la mai bine după cinci ani după ce a ajuns la condurerea instituției și a trimis în judecată mai multe persoane publice. Printre condamnările celebre din mandatele Laurei Codruța Kovesi numărându-se : Alina Bica, Elena Udrea, Mircea Băsescu, Dan Șova sau Nicușor Constantinescu.

Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Sebastian Ghiță, Victor Ponta sau Toni Greblă au fost achitați, deciziile stârnind nemulțumiri legate de activitatea DNA și acuzații privind anchete abuzive.

Citește și...