Unul dintre atacatorii sinucigași din Sri Lanka fusese arestat și apoi eliberat

Publicat: 25/04/2019 | 15:15

Unul dintre atacatorii sinucigași fusese arestat de poliție înainte de comiterea atentatelor teroriste care s-au soldat cu cel puțin 359 de morți și apoi a fost eliberat de către autoritâți, a declarat joi pentru CNN un purtător de cuvânt al guvernului.

Ilham Ahmed Ibrahim, unul dintre cei doi fii ai lui Mohamed Ibrahim, un om de afaceri din domeniul exportului de condimente, care s-a aruncat în aer în timpul atentatelor de duminică din Sri Lanka, a detonat o bombă în interiorul hotelului Cinnamon Grand din Colombo, a declarat Sudarshana Gunawardana.

”Atacatorul sinucigaș de la hotelul Cinnamon Grand a fost cel care a fost eliberat anterior”, a afirmat acesta.

Ilham Ahmed Ibrahim și fratele său Imsath Ahmed Ibrahim a fost identificat ca fiind unul dintre cei doi atacatori sinucigași vinivați de comiterea atacurilor teroriste din duminica paștelui catolic, care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa și care s-au soldat cu moartea a cel puțin 359 de oameni.

Poliția a confirmat pentru CNN că l-au reținut pe tatăl celor doi, Mohamed Yusuf Ibrahim, un cunoscut om de afaceri, care este suspectat de complicitate și tăinuire.

Rețeaua extremistă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic.

Citește și...