Uraganul Dorian. Arhipelagul Bahamas, bilanț tragic: ”Numărul morților ar putea fi cutremurător”

Publicat: 06/09/2019 | 07:38
Uraganul Dorian. Arhipelagul Bahamas, bilanț tragic: ”Numărul morților ar putea fi cutremurător”

Hubert Minnis, șeful Guvernului de la Nassau, a anunțat, joi, că bilanțul este tragic după ce uraganul Dorian a lovit arhipelagul Bahamas. Cel puțin 30 de persoane au decedat, informează publicația The Hill. Potrivit bilanțului anterior comunicat anterior, numărul morților se ridica la 23.

Duane Sands, ministrul Sănătății din Bahamas, a declarat – pentru publicația The New York Times – că numărul morților „ar putea fi cutremurător”.

Miercuri, premierul Minnis a declarat, la întoarcerea sa dintr-un tur aerian deasupra regiunii Abaco – zona cel mai grav afectată de uragan – că aproximativ 60% dintre casele de acolo au fost distruse. Uraganul Dorian, a doua cea mai puternică furtună tropicală înregistrată vreodată în Atlantic, rămâne „extrem de periculos”, deși în acest moment intensitatea fenomenului a scăzut până la nivelul unui uragan de categoria a 2-a.

Rafale de vânt de până la 120 km/h

Intensitatea uraganului s-a diminuat după ce a lovit arhipelagul Bahamas și se îndreaptă spre statele americane Carolina de Sud și Carolina de Nord. Centrul Național pentru Uragane a transmis – joi spre vineri noapte – că ochiul uraganului Dorian este foarte aproape de zona Cape Fear din Carolina de Nord și la aproximativ 65 de kilometri sud de orașul Wilmington. În zona de coastă a Carolinei de Nord se înregistrează rafale de vânt cu viteze de până la 120 de km/h.

Peste 223.000 de persoane au rămas fără energie electrică în sud-estul Statelor Unite din cauza uraganului. Meteorologii americani au avertizat că există un risc ridicat de inundații în Charleston și în alte zone din cauza precipitațiilor abundente.