Urmărire ca-n filme la Fălticeni: un copil de 15 ani s-a îmbătat și a furat o mașină! Unde a fost prins minorul

Publicat: 11/03/2019 | 15:15
Urmărire ca-n filme la Fălticeni: un copil de 15 ani s-a îmbătat și a furat o mașină! Unde a fost prins minorul

Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 de un localnic de 59 de ani, despre faptul că, în noaptea de 09/10.03.2019, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul parcat pe strada Ana Ipătescu din localitate.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, în jurul orei 01.30, autoturismul a fost observat în trafic de o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești pe raza comunei Hârtop, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe traseul Hârtop – Fălticeni, fiind alertate și celelalte echipaje de poliție.

Astfel, autoturismul a fost interceptat de o patrulă de poliție pe strada Armatei din municipiul Fălticeni, însă conducătorul auto a ignorat semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, procedându-se la urmărirea și blocarea acestuia.

La volanul autoturismului urmărit, polițiștii au identificat un minor de 15 ani, din municipiul Fălticeni, ce nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, conform ziaruldepenet.ro.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Citește și...