Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară: ”Starea de incertitudine persistă. Rezultatul ultimei analize ADN nu aduce clarificări”

Publicat: 17/08/2019 | 14:32
Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară: ”Starea de incertitudine persistă. Rezultatul ultimei analize ADN nu aduce clarificări”

Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a declarat că rezultatul INML nu aduce clarificări în privința crimelor din Caracal. În astfel de condiții, starea de incertitudine persistă. Niciuna dintre ipotezele de lucru nu este nici confirmată sau infirmată. Valeriu Șuhan, pe de altă parte, nu exclude o a treia victimă.

„Din păcate, starea de incertitudine persistă. Rezultatul ultimei analize ADN nu aduce clarificări. Asta înseamnă pe de-o parte, că nici una dintre ipotezele de lucru nu se confirmă în totalitate, dar nici nu e infirmată”, a declarat, pentru mediafax.ro, Valeriu Șuhan.

Fostul ofițer de poliție judiciară spune și de ce consideră că procurorii au trimis către INML doar o parte din rămășițele găsite în pădure.

„Probabil, au considerat că femurul, în ciuda degradării urmare a factorilor fizico-chimici așa cum se precizează de altfel, reprezenta cel mai consistent fragment cu potențial mai substanțial de analiză, mai spune Șuhan.

Ar putea exista o a treia victimă a ”Monstrului din Caracal”

Valeriu Șuhan nu elimină ipoteza potrivit căreia ar putea exista o a treia victimă: „Sigur că s-ar putea vorbi de încă o victimă. Din păcate însă, necunoscutele acestui caz sunt multe. Una dintre ele o privește pe Luiza. Încă nu există nici o dovadă a morții ei și cu atât mai puțin a modului în care ar fi fost ucisă, iar despre participația lui Dincă în această privință, nu prea e nimic. Îmi mențin opinia că Dincă ascunde multe, foarte multe”. Autoritățile acționează cu profesionalism în cazul de la Caracal, mai spune Valeriu Șuhan.

„Dacă în prima fază s-a acționat cu evidentă lipsă de profesionalism, după preluarea cercetărilor de către DIICOT și mai ales ofițerii specializați de la „Omoruri”, profesionalismul acestora a început să-și spună cuvântul. Despre intervenția în general, ar fi multe de spus, dar mi-e teamă că nu avem spațiu suficient. Sunt chiar multe de spus! Doar atât aș mai adăuga, mi-ar plăcea să știu că echipa de investigatori și ofițeri cu experiență informativă, despre care v-am mai vorbit anterior, s-a format, acționează și „răscolește” deja, întreaga viață a lui Dincă”, explică fostul ofițer de poliție judiciară.

Nu s-a putut identifica un profil ADN

Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, a anunțat, sâmbătă, DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei și le-au transmis întregul material probator, inclusiv dinții identificați.

În cazul Caracal, au mai fost găsite oase, însă în curtea lui Gheorghe Dincă, identificate de anchetatori la momentul perchezițiilor. Analiza INML a stabilit deja ca oasele din curtea lui Dinca au ADN-ul Alexandrei.

Citește și...