Valuri de 20 de metri în Marea Neagră! Imagini incredibile

Publicat: 25/10/2018 | 08:47
Valuri de 20 de metri în Marea Neagră! Imagini incredibile

Au fost valuri de 20 de metri în Marea Neagră, miercuri (23 octombrie)! Un videoclip postat pe pagina de Facebook Eforie Online i-a șocat pe internauți. Un marinar a filmat o furtună pe mare, iar valurile uriașe aproape că înghit nava.

Înregistrare a devenit virală în doar câteva ore! Valurile din timpul furtunii de zilele trecute au depășit 20 de metri, iar asta le-a dat navigatorilor toate planurile peste cap. În videoclip, se poate vedea cum apa învolburată se ridică la înălțimi înspăimântătare. (Citește și Cutremur în Marea Neagră, la o adâncime de doar 3 kilometri!)

„Wow, pe bune? E la noi? Putere vouă ce colindați mările, să ajungeți cu bine acasă”, „Wowww…..ce mi-ar placeee.??……Ce senzații trebuie sa simți…….???Normal ar fi si frica….dar ar fi repede innabusita de restul senzatiilor…..Respect ptr oamenii mărilor….”, „ Curaj si putere tuturor navigatorilor!..Am vazut si mai rau!!”, „Multi oameni se întreabă de ce inca mai mor atatea persoane , tehnologia a avansat foarte mult si totusi sunt o grămadă de accidente ..
Dar se spune ca marile si oceanele isi vor plata pentru toate animalele marine… 
Acesta este ciclul vieții..”, „Sa ajungeți cu bine la mal!”, au scris internauții pe Facebook. 

Pe marea suparata!

Publicată de Eforie Online pe Miercuri, 24 Octombrie 2018

Fenomen neobișnuit pe litoral. Marea s-a retras aproape 20 de centimetri

Un fenomen rar a avut loc în Marea Neagră recent.Apa s-a retras chiar şi cu 15 m de la ţărm, în partea de nord a litoralului. S-a întâmplat din cauza vântului, dar şi a curenţilor. Vânt care va continua să bată cu putere şi zilele viitoare. Fenomenul poate să apară toamna, primăvara sau după furtunile puternice. Şi e mai uşor de observat în zonele cu apă mai puţin adâncă – adică în nordul litoralului, potrivit observator.tv.