Vedete vegetariene. Acestea sunt personalităţile care au ales stilul de viaţă vegan

Publicat: 21/08/2017 | 21:41
Vedete vegetariene. Acestea sunt personalităţile care au ales stilul de viaţă vegan

Vegetarianismul a devenit, ]n ultimii ani, din ce în ce mai răspândit iar mulţi au spus că e doar o modă şi nu un stil de viaţă. Din diverse motive, multe legate de sănătate, sunt vedete care au scos carnea din alimentaţie şi se simt foarte bine. Iată care sunt motivele lor şi cum le explică…

Olivia Steer
Soţia lui Andi Moisescu a renunţat complet la alimentele procesate sau la prăjeli şi a adoptat regimul raw-vegan. Olivia spune că: ”Am adoptat acest stil de viaţă pentru că este singura modalitate de a te menţine sănătos în zilele noastre, ţinând cont de multitudinea de factori care ne atacă organismul. Regimul exclude prăjirea şi procesarea alimentelor.”

Zahărul, făina albă, conservele, laptele, brânza, gemurile, grăsimile şi proteinele de origine animală sunt alimente de mult uitate de Olivia Steer. „Pentru că uleiul încins dezvoltă, în preparate, compuşi toxici cancerigeni, evit cu desăvârşire să prăjesc alimentele. Acest stil de viaţă vegetarian m-a educat că prin coacere, prăjire sau preparare la grătar se distrug substanţele nutritive ale alimentelor. Pentru că alimente precum lintea, fasolea, mazărea, năutul sau orezul integral, surse excelente de proteine de origine vegetală, nu pot fi mâncate în stare crudă, recurg la un artificiu: înjumătăţesc timpul de fierbere la aburi. Adevărul e că mă simt grozav, am tonusul de la 20 de ani, iar analizele arată că am 15 ani”.

Andi Moisescu

Am ales să fiu vegetarian din raţiuni legate de o viaţă ceva mai sănătoasă. Trăim şi aşa într-o lume care se îndreaptă către o direcşie precisă. Încerc daor să mpferesc cât pot. Alimentaţia stă cât de cât la îndemâna mea, aşa că nu am amânat momentul. Soţia mea, Olivia se ocupă exclusiv de gătit în familie. Mâncăm în proporţie de 70% fructe şi legume crude. În ceea ce priveşte mesele principale, în prima parte a zilei suntem cei mai buni prieteni ai fructelor, iar seara ai legumelor. Mâncarea gătită la aburi apare întotdeauna la prânz sau după prânz.“, spune Andi Moisescu.

Anca Ţurcaşiu

Am ales în urmă cu 26 de ani regimul ovo-lacto-vegetarian, iar acum este  un mod de viaţă pentru mine”, declară artista. Totula început în vara anului 1990, când un coleg i-a împumutat într-un turneu câteva tratate de alimentaţie corectă. Le-a citit şi a hotărât să încerce. După trei luni, Anca se simţea grozav, energică, într-o formă maximă, şi a realizat că acest mod de alimentaţie i se potriveşte, rezultatele analizelor ieşind foarte bine.

Lili Sandu

În urmă cu şase ani am hotărât să renunţ la carne şi pentru că animalele sunt maltratate în ultimul hal. Am văzut nişte filme care m-au lăsat fără cuvinte, nu se poate aşa ceva”, spune Lili Sandu, impresionată de ce a văzut. De atunci mănâncă multe salate de legume şi multe fructe.

Claudia Pavel, Oreste, dar şi Anca Ţurcaşiu sunt vegetarieni.
Claudia Pavel, Oreste, dar şi Anca Ţurcaşiu sunt vegetarieni.

Claudia Pavel

Din aprilie 2010 sunt vegetariană. Singura carne pe care o aleg din când în când este cea de peşte. Acum nici nu mai concep să mănânc ca înainte. Cu timpul, am renunţat şi la lactate, deşi nu a fost deloc uşor, dar e mult mai bine aşa”, spune Claudia.

Oreste

Oreste este lacto-vegetarian de 20 de ani…El spune că: ”Aura negativă a animalului ucis încarcă megativ, iar această energie se transmite şi omului atunci când îi consumă carnea. Nu ma ating oricum de carne păentru că proteina animal în exces nu este bună.

Citește și...