Verdict în cazul fostului angajat Mega Image rămas invalid! Instanța a obligat compania să-i plătească despăgubiri. Ce sumă va primi bărbatul

Publicat: 04/08/2018 | 09:54

Un angajat călcat de motostivuitor și pensionat cu grad de invaliditate a cerut despăgubiri de trei milioane de lei de la angajatorul său, compania Mega Image. Judecătorul Lucian Costin Gheorghe, de la instanța din Cornetu, Ilfov, a dat vineri sentința (3 august) în dosarul în care Mega Image a fost dată în judecată de un fost angajat.

Florică Cercel a cerut 3 milioane de lei de la lanțul de supermarketuri. Bărbatul a primit în schimb 500.000 de lei și diferența dintre pensia de invalid și salariul minim pe economie, adică 500 de lei pe lună. El va încasa 500 de lei pe lună pentru tot restul vieții, fiind invalid.

Ce pedeapsă a primit angajatul Mega Image care a dat cu motostivuitorul peste Florică Cercel

Gabriel Ene, angajatul Mega Image care a dat cu motostivuitorul peste bărbat, a fost condamnat de judecătorul de la Cornetu la un an și șase luni de închisoare. Acesta nu va executa pedeapsa, dar a fost obligat să efectueze 45 de zile de muncă în folosul comunității. Mai mult, Ene trebuie să plătească și 2.500 de lei cheltuieli judiciare, din care 1.500 de lei pentru urmărirea penală şi 1.000 de lei pentru judecată, potrivit RTV. (Citește și Caz incredibil! Detectivii angajați de Mega Image au comis-o grav. L-au confundat pe frate cu invalidul!)

Mega Image și Gabriel Ene sunt obligați să-i plătească lui Florică Cercel următoarele:

  • diferenţa dintre pensia de invaliditate primită în iulie 2017 şi valoare netă a salariului minim pe economie, lunar, „până la ameliorarea stării de sănătate care ar determina recuperarea capacităţii de muncă”
  • daune materiale de 1.841,20 de lei;
  • daune morale de 500.000 de lei.

Înainte de această sentință, Mega Image a angajat detectivi particulari ca să demonstreze că Florică Cercel exagerează. Cu toate acestea, detectivii respectivi l-au confundat pe fratele bărbatului cu el.  În ultima zi a procesului, compania a apărut cu un DVD și printuri, care „dovedeau” că fostul angajat nu are nicio problemă de sănătate.  În realitatea, detectivii l-au filmat pe George, fratele lui Florică. Frații Cercel locuiesc la câteva străzi unul de altul și de aici confuzia detectivilor. Cu piciorul bandajat, Cercel Florică stă alături de George Cercel.

Citește și...