Veste importantă pentru românii care merg în Grecia! Ce se schimbă

Publicat: 18/07/2020 | 11:11
Veste importantă pentru românii care merg în Grecia! Ce se schimbă

Autoritățile din Grecia au făcut o schimbare care îi afectează direct pe românii care urmează să meargă în vacanță acolo. Iată despre ce este vorba. 

Până astăzi, turiștii românii care doreau să intre pe teritorul Greciei erau nevoiți să completeze un formular electronic cu cel puțin 24 de ore înainte de a trece granița.

De acum înainte, acest lucru se poate face chiar și în cursul zilei anterioare călătoriei în Republica Elenă, scrie știrileprotv.ro.

Noi cazuri de infecții cu coronavirus au fost confirmate la turiști români aflați în vacanță în Grecia. Trei persoane aflate pe Insula Thassos și una aflată în Lefkada au Covid-19, iar zilele trecute alți opt români s-au îmbolnăvit. 

Turiștii pot avea probleme în Bulgaria

Dacă românii depistați pozitiv în Republica Elenă refuză carantina şi vor să revină în România pe cale terestră, ei vor avea probleme la intrarea în Bulgaria. Conform legislația bulgare, persoanele confirmate cu COVID-19 vor fi plasate în carantină, iar autoritățile pot chiar să le interzică intrarea în ţară.

Ministerul de Externe precizează că pentru tranzitarea Bulgariei românii trebuie să depună o declaraţie că nu sunt infectaţi, iar furnizarea unor date false este sancționată conform legilor de acolo.

În România au fost confirmate, până acum, 35.802 infecții cu coronavirus. În total, au murit 1.988 de persoane infectate. Primul caz de Covid-19 confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

În ultimele 24 de ore au fost 799 de cazuri noi de COVID-19, din 18.986 de teste efectuate.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat acum câteva zile că bucureștenii care au nevoie de teste pentru coronavrius pentru a pleca în vacanță în străinătate pot apela fără probleme la clinicile private cu care Primăria are parteneriate. Testele vor fi de tip antigen și vor fi efectuate cu aparate Real Time (RT) – PCR.

Foto: pixabay.com