Veste tristă în lumea muzicii din România! O cântăreață a fost depistată pozitiv cu SARS-CoV-2 și a făcut mărturii șocante: “Nu puteam nici să…”

Publicat: 24/08/2020 | 23:27

Lumea muzicii populare din România a primit o veste-șoc astăzi. O cântăreață a fost depistată pozitiv cu SARS-CoV-2 și a acceptat să vorbească despre lupta începută după ce a aflat de la medici diagnosticul. Mărturiile sale i-a întristat pe apropiați, dar și pe fani.

Citește și: Atenție! Două noi simptome au fost semnalate de medici în contaminarea cu noul coronavirus

Cântăreață Elena Pădure a fost depistată pozitiv cu SARS-CoV-2

Artista de muzică populară Elena Pădure a contractat virusul rar în timp ce se afla în Suceava, unde a fost să filmeze patru videoclipuri. La scur timp după perioada petrecută aici, ea a avut dureri de cap, oboseală și și-a pierdut mirosul. Cel din urmă simptom a determinat-o să își facă testul pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

“Mi-am dat seama că am luat virusul, când am văzut că, după o săptămână de zile, nu mă simt bine şi tot am luat tratament şi mergeam din rău în mai rău. Am văzut că nu e o gripă obişnuită pentru că îmi pierdusem mirosul, nu mai aveam putere, aveam dureri de cap mari şi senzaţie de vomă, dar şi lipsa poftei de mâncare. Nu îmi trebuia nimic şi aşa o stare de letargie, ciudată. Nu puteam să fac nimic, nici să gândesc, trăgeam de mine de pe o zi pe alta”, a povestit Elena Pădure pentru jurnaliștii de la click.ro.

În timpul declarațiilor, solista din Brașov a dezvăluit că organismul său a răspuns foarte bine la tratamentul care i-a fost administrat și nu a ajuns la Terapie Intensivă: “În spital am stat 14 zile şi m-am extenat după ce a ieşit testul negativ. Eu am avut o formă medie, nu am stat nici cu oxigen şi nici nu a fost nevoie să iau antivirale. Nu am tuşit. La plămâni mi-a ieşit ceva, dar nu foarte grav. Nu a fost nevoie să stau în izolare la externare şi nici nu mi s-a dat tratament acasă. Au spus să iau paracetamol, dar încă nu sunt perfect restabilită, deşi au trecut 10 zile de la externare. Aveam transpiraţii abundente, dar şi acum mai am, şi transpiraţii, şi dureri de cap. Deci, nu-i de glumit. La început mi s-a părut şi mi că e aşa ceva, nu ştiu cum, dar trebuie avut mare grijă, mai ales cei care au şi alte afecţiuni”.

Nu rata: Cine este cea mai tânără victimă făcută de coronavirus din România? A decedat pe patul de spital

Elena Pădure, mărturisiri despre medicii aflați în prima linie a războiului cu boala ucigașă

La finalul interviului, îndrăgita artistă de muzică populară a povestit cum lucrează cadrele medicale aflate în prima linie a războiului cu boala ucigașă și a recunoscut că a fost profund impresionată de munca depusă de acestea.

Medicii au şi câte trei rânduri de mănuşi, nici o porţiune din piele nu rămâne descoperită şi au acele combinezoane care sunt din plastic… Îmi arăta o asistentă cum avea pe dedesubt şi cum stătea cu pantalonii şi tricoul ud. Şi au pamperşi, nu au voie să bea apă, să mănânce şi nici să meargă la baie 6 ore. Lucrează ture de 6 zile câte 6 ore, apoi stau în spital încă 6 zile într-un fel de carantină şi mai lucrează încă 6 zile şi abia apoi au liber acasă o săptămână. Eu am fost internată la Spitalul de Neurologie din Braşov, iar condiţiile au fost bune, mâncarea a fost acceptabilă şi cadrele medicale s-au purtat foarte frumos cu noi, a mai declarat vedeta, potrivit sursei citată mai sus.

Descoperă și: Avertisment OMS. Tinerii reprezintă factorul principal în răspândirea coronavirusului