Vești bune pentru români! Pot tranzita Ungaria chiar și după închiderea granițelor la 1 septembrie

Autor:
Publicat: 29/08/2020 | 16:33
Vești bune pentru români! Pot tranzita Ungaria chiar și după închiderea granițelor la 1 septembrie

Ungaria a anunțat noi măsuri restrictive în vederea gestionării pandemiei de coronavirus. Astfel, de la data de 1 septembrie granițele se închid, dar cetățenii români pot traversa Ungaria în continuare.

Ministrul Afacerilor Externe ungar, Péter Szijjártó, a făcut câteva precizări legate de noile regulile, se pare că acestea se schimbă pentru cei care au Ungaria ca destinație finală. (CITEȘTE ȘI: S-A ÎNTÂMPLAT PE AUTOSTRADA DIN UNGARIA, ACUM ÎI PARE RĂU! I-A LUAT ROMÂNCEI 50 DE EURO ȘI… ”MI-E RUȘINE, ÎMI PARE RĂU!”)

Potrivit MAE, ministrul Bogdan Aurescu a discutat, astăzi, la telefon, cu omologul său ungar Péter Szijjártó, cerând clarificări legate de informațiile apărute în spațiul public referitoare la adoptarea în perioada următoare de noi măsuri restrictive pentru gestionarea epidemiei.

S-a discutat despre conținutul exact al măsurilor vizate, iar  ministrul Bogdan Aurescu a insistat asupra luării în considerare a impactului acestora asupra cetățenilor români care tranzitează Ungaria, precum și în privința cetățenilor români – lucrători transfrontalieri.

Anunțul făcut de MAE

Astfel, în urma discuțiilor Ministrul Péter Szijjártó a confirmat că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate. (VEZI ȘI: PREMIERUL VIKTOR ORBAN IRONIZEAZĂ ROMÂNIA PE FONDUL „TENSIUNILOR” CU PREȘEDINȚIA. ȘEFUL GUVERNULUI DE LA BUDAPESTA A POSTAT IMAGINE INCREDIBILĂ. UNGARIA MARE, CU TOT CU TRANSILVANIA. FOTO)

„Conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice”, a transmis MAE.

MAE a reamintit că, în prezent, sunt aplicabile următoarele condiții de tranzit pentru pasageri: durata tranzitului să nu depășească 24 de ore, iar aceștia trebuie să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.