Victimele Colectiv consideră că pedepsele cerute de procurori pentru inculpați sunt prea mici

Autor:
Publicat: 02/12/2019 | 19:35
Victimele Colectiv consideră că pedepsele cerute de procurori pentru inculpați sunt prea mici

Victimele incendiului din clubul Colectiv au declarat, la ieșirea de la Tribunalul București unde s-au prezentat concluziile din dosar, că pedepsele cerute de procuror pentru inculpați sunt prea mici și consideră că încă sunt aspecte nelămurite în această cauză.

„Sentimentul meu este că încă nu sunt lucrurile foarte clare, am un sentiment ciudat. (…) Se puteau clarifica lucrurile mai bine, încă sunt semne de întrebare. Sper că judecătorul are suficiente lucruri la dosar încât să poată lua o decizie corectă. (…) Sper să fie o decizie corectă. (…) Mi se pare că în dosar lipsește cineva, lipsește statul român. (…) E important să stabilească vinovățiile. E important pentru noi, ca societate, să se lămurească acest caz”, a declarat la Tribunalul București Mihai Grecea, victimă a incendiului din Colectiv.

Adrian Albu, tot victimă Colectiv, a subliniat, tot după ultimul termen din dosar, că pedepsele cerute de procuror sunt prea mici.

„Este insuficient (pedeapsa cerută de procuror pentru inculpații din dosar, n.r), pentru că rolul justiției e coercitiv și al doilea rol al ei este acela să facă în așa fel încât oamenii să nu mai fie tentați să facă aceleași lucruri pentru care alții au fost condamnați inainte”, a spus Adrian Albu.

Magistrații au stabilit pronunțarea în dosarul Colectiv pentru luni, 9 decembrie. Decizia nu va fi definitivă.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut instanței să dispună pedepse cu închisoarea pentru inculpați (Cristian Piedone, cei trei patroni ai clubului, artificierii, angajații ISU). Pedepsele cerute sunt de peste 12 ani.