VIDEO. Aradul, invadat de porci care se hrănesc cu gunoiul neridicat de pe străzi

Autor: Alin Terente
Publicat: 11/05/2018 | 17:43

La Arad, gunoaiele neridicate cu săptămânile de pe străzi atrag, ca la un festin, porcii. Zilnic, animalele sunt surprinse de locatari la ghene, printre blocuri, hrănindu-se cu deșeuri menajere intrate în putrefacție. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar) Disperați, oamenii sună mereu la poliție, iar agenții nu pot decât să îl sancționeze pe proprietar. Omul a fost amendat până acum de 10 ori. Vizitat și vineri de polițiștii locali, bărbatul s-a apucat, în sfârșit, să construiască o cocină pentru porcii deveniți deja vedete, în Arad.

„Porci, porci, porci, porci… foarte des… ce să le faci, că dacă te duci la ei, a fost administratoarea… au sărit la ea. E dezastru, e dezastru”, „Porci, câini… e rău, e rău! Pericol și pentru mașini și pentru oameni și pentru sănătate”, spun martorii.

„Aici de nouă zile nu s-a ridicat gunoiul, eu sunt administrator la Blocul 30. Am chemat poliția locală de nenumărate ori, nu au nimic pe numele lor, normal că nu au cum să îi amendeze, de unde să le ia amendă”, explică un bărbat.  (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

Problema gunoiului menajer, care este pur și simplu abandonat de firma care trebuie să colecteze deșeurile, în Arad, persistă deja de o lună de zile (VEZI DETALII AICI).  Cel mai bine se vede acest lucru în cartierul Alfa, acolo unde animalele ajung să se înfrupte zilnic din alimentele aruncate la ghenă.

Imaginea dezolantă este intens comentată în special pe rețelele de socializare, unde oamenii își exprimă indignarea față de situația fără precedent în care s-a ajuns.

Proprietarul porcilor, amendat pe bandă rulantă

Pentru a opri exodul porcilor, polițiștii locali l-au identificat pe proprietar și chiar l-au sancționat de 10 ori, însă bărbatul, care locuiește în apropierea blocurilor din Alfa, într-o zonă cu teren viran, nu s-a lăsat impresionat de cunatumul sancțiunilor.

„- Ajutați-mă cu jumătate de răchie…

– Deci ăștia sunt faimoșii porci, pe care toată lumea îi fotografiază?

– Da, numai ăștia, atâția sunt… deja am început să îngrădim și nu o să mai fie probleme. Să facem, să nu mai poată să plece…”

Proprietarul porcilor care rătăcesc în cartierul arădean Alfa, pe la gunoaie, de luni de zile, a fost informat că, în curând, dacă nu va rezolva problema, va rămâne fără animale, acestea putând fi confiscate.

„Dacă nu îngrădiți porcii și o să mai apară pe domeniul public, porcii vor fi ridicați, vor fi confiscați. O să fiți sancționat și, ca măsură complementară, porcii vor fi confiscați!”, i-au explicat oamenii legii proprietarului.

Stăpânul animalelor a promis că, în maximum șapte zile, porcii din Alfa vor fi închiși și nu vor mai deranja cu prezența lor locatarii din zonă.

„Păi, după ce au fost sancționați de cel puțin 10 ori, de către mine personal, de către colegul și alți colegi, am încercat să vorbim cu ei și cu vorba bună, să își facă gardul și să construiască o cocină. E singurul care are porci aici, în Alfa. Doar porcii aceștia umblă prin Alfa. Amenda e de la 200 la 1.000 de lei, a fost sancționat de 10 ori. Are la dispoziție o săptămână să își facă cocină. Oricum, a fost sancționat și astăzi (vineri, n.r.), pentru că a lăsat porcii în libertate”, a explicat polițistul local Andrei Dan Ovidiu, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Citește și...