VIDEO / Ce interpretare! Liviu Guță îi dă clasă lui Michael Jackson cu o melodie chiar din repertoriul celui care a fost supranumit Regele muzicii pop!

Publicat: 25/02/2018 | 21:00

Cunoscutul interpret de manele, Liviu Guță, a uimit pe toată lumea duminică, atunci când a ales o piesă care a fost apreciată de sute de milioane de oameni! ”Heal the world”, melodia scoasă de regretatul Michael Jackson, a fost cîntată magnific de artistul român, chiar în propriul studio.

Fără îndoială, Cel de Sus l-a înzestrat bine de tot pe Liviu Guță cu coardele volcale, iar cântărețul și-a urmat destinul. A ales să interpreteze manele și chiar a devenit unul dintre cei mai buni în branșă. Vocea i-a fost asemănată cu a vestitului Nicolae Guță.

Dar nimieni nu a crezut vreodată că ar putea să ”execute” perfect o piesă cu care Michael Jackson a ridicat fanii în picioare!

Liviu face puțină ”caterincă”, după ce s-a așezat în fața microfonului. ”Mai englezeisăn, comsi-comsineișăn, dar nimeneișăn nu e perfectineișăn! Asculteișăn!”, zice Guță, apoi…uimire generală!

Cu telefonul în față, pentru a citi versurile, Guță ”execută” impecabil melodia Heal the world!

Povestea lui Liviu Guță

Mititelu Liviu Catalin alias Liviu Guta s-a nascut pe data de 14 iunie 1979 in orasul cu o puternica incarcatura istorica Brasov. Provine dintr-o familie modesta cu 5 copii el fiind mezinul acestei familii. Pentru a ajunge celebrul cantaret de astazi Liviu Guta a facut multe sacrificii, incercand de la varsta frageda de 14 ani sa razbeasca in lumea muzicii. La 14 ani s-a angajat la un service auto ca ucenic pentru a-si cumpara prima chitara, apoi s-a inscris in clubul Michael Jackson din Brasov in scurt timp devenind cel mai bun, datorita calitatilor sale vocale de a-si imita idolul.

A participat la mai multe concursuri pentru copii TIPTOP MAXI TOP etc,reusind mereu sa impresioneze juriul clasandu-se pe locuri fruntase de fiecare data.A cantat r&b, pop , jazz diferite genuri muzicale dar succesul urma sa vina in momentul cand a ajuns la un studio de manele,unde a fost apreciat pt vocea sa.

Producatorul casei de productie vazand asemanarea izbitoare la voce cu vocea deja celebrului nicolae guta s-a hotarat sa ii puna numele de Liviu Guta ceea ce a ramas si astazi. In 1998 a inregistrat alaturi de Liviu Pustiu si Claudia melodia 4 nopti si 4 zile care s-a bucurat de succces foarte mare, acesta fiind si pasul care l-a aruncat in lumea interpretilor cunoscuti de manele. A inceput accesiunea acestuia scotand diferite piese care au fost pe placul publicului.

In anul 2001 a avut o colaborare cu Costi Ionita,acea colaborare aducandul in vizorul publicului si ca imagine… melodia multe lacrimi cristaline, aflandu-se mult timp pe locul 1 in topul Atomic TV, lumea stiind melodiile dar fata celui care le canta nu. Au urmat diverse emisiuni televizate la Pro Tv, Acasa Tv, Atomic, National Tv, Antena1. Cariera lui Liviu Guta era in plina accensiune dar apogeul a fost atins IN ANUL 2003-2004 cand a scos piesa „De ce ma minti” care a avut un succes national.

Primeste pentru aceasta piesa discul de aur de la Amma Records apoi face aceasta piesa alaturi de Daniela Gyorfi castigand ulterior discul de aur si platina impreuna cu aceasta.

Au urmat piese de succes cum ar fi:  ” iara beau, la lumina stelelor, amintirea ta, pe tine nu te-as parasi, de 3 zile stau si beau, soacra, sa-mi dai un telefon. In perioada 2005 / 2006 a avut o colaborare cu o artista portugheza Nadine Damasio cu aceasta trecand granitile tarii si avand un succes foarte mare in Portugalia mergand cu piesa „QUIERO TE VER” la 12 emisiuni din Portugalia.

In anul 2010 scoate piesa langa tine care a stat 10 saptamani in topul Taraf Tv fiind votata de telespectatori pe locul 1 pe tot anul,apoi urmeaza mega succesul cu piesa „UN MILION DE BULGAROAICE” care a fost si parodiata in showul tv ” IN PUII MEI” datorita faptului ca se auzea peste tot in tara fiind deja obsesiva pentru unii.

Avand calitatea de a imita voci, a atras publicul uimit cand a inceput la o nunta sa imite vocile unor colegi celebri VALI VIJELIE, FLORIN SALAM, ADRIAN MINUNE, PEPE, publicul fiind incantat de aceasta noua latura a sa. In anul 2013 a intrat in semifinalele Eurovision Romania fiind primul interpret de muzica de petrecere care a reusit sa se califice in semifinale, cu piesa

LA DONNA DI NERO, o piesa in limba italiana care s-a bucurat de succes strangand pe Youtube in cateva zile 150 de mii de vizualizari. In cadrul concursului Eurovision in semifinale a fost pe locul 3 in preferintele publicului dintr-un numar de 32 de piese fiind insa eliminat din concurs datorita notelor juriului.

 

Citește și...