VIDEO! Sophia, primul robot din lume care a primit cetăţenie!

Publicat: 26/10/2017 | 14:19

Arabia Saudită a acordat cetăţenie unui robot, un gest făcut în premieră mondială, ieri, la un târg de investiţii în tehnologie ţinut în această ţară.

Sophia, un robot construit la Hong Kong, a ţinut o prezentare în care şi-a demonstrat capacităţile „umane” de expresie. „Vreau să trăiesc şi să muncesc alături de oameni, aşa că am nevoie să-mi exprim emoţiile ca să-i înţeleg pe oameni şi să le câştig încrederea”, a spus robotul, potrivit alarabiya.net.

Întrebată dacă roboţii pot avea conştiinţă şi să ştie că sunt roboţi, Sophia a răspuns: „De unde ştii că tu eşti om?” „Vreau să-mi folosesc inteligenţa artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuinţe mai inteligente, să construiesc oraşe mai bune”, a adăugat ea.

Ea a devenit astfel primul robot din lume care primeşte cetăţenia unui stat, cea a Arabiei Saudite.

Sunt foarte onorată şi mândră pentru această distincţie. E un moment istoric să fiu primul robot din lume să fie recunoscut ca fiind cetăţean”, a spus Sophia.

Marţi, Arabia Saudită a anunţat în cadrul acestui eveniment că plănuieşte să construiască un mega-oraş în valoare de 500 de miliarde de dolari, organziat în jurul roboţilor şi energiilor regenerabile, pe coasta Mării Roşii.

Citește și...