Vine potopul în România! ANM anunță 13 ore de haos meteorologic

Publicat: 11/06/2019 | 16:34
Vine potopul în România! ANM anunță 13 ore de haos meteorologic

ANM a emis, marți, o nouă informare meteo de vremea rea, în vigoare până miercuri seara. Marți, 32 de județe din Oltenia, Muntenia, Moldova și Transilvania au intrat sub cod galben de ploi torențiale și vijelii, până la ora 23.00. Se anunță 13 ore de haos meteorologic.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 11  iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 23

Zone afectate: conform textului și hărții

În Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp”, se arată în comunicatul remis de ANM.

Citește și...