Viorel Cataramă a câștigat un prim meci cu Ludovic Orban. Acesta nu poate fi exclus din partid!

Publicat: 06/08/2018 | 09:52

Comisia de arbitraj PNL București a stabilit că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunțarea din timp a persoanelor vizate de excludere și dreptul la apărare.

Sesizarea a fost făcută de către Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2, după ce Biroul Executiv al PNL a votat, în 9 iulie, excluderea sa, la propunerea lui Ludovic Orban. La acea vreme, Cataramă spunea că nu a fost anunţat că ar urma să se discute o asemenea măsură şi l-a acuzat pe liderul PNL că “şi-a folosit influenţa ca să mă elimine din partid înainte de o eventuală candidatură a mea”.

În decizia Comisiei de Arbitraj se arată de asemenea că: “Domnul Cataramă Viorel adaugă faptul că nu a existat nicio şedinţă a BEX anterioara celei în care s-a adoptat Decizia în cauză, în care să se aducă în discuţie posibilitatea unei eventuale sancţionări a sa. Nu există o ordine de zi a şedinţei BEX din data de 09.07.2018 care să cuprindă un punct distinct referitor la sancţionarea sa.

Nu există un Proces Verbal al şedinţei BEX, din data de 09.07.2018, în care să fie prevăzute motivele pentru care a fost sancţionat şi nu a fost convocat la şedinţa BEX în care s-a adoptat decizia de sancţionare contestată. La întrebarea completului dacă a fost anunţat sub orice formă că urmează să se pună în discuţie sancţionarea sa Domnul Cataramă Viorel a răspuns că sub nicio formă nu a fost înştiinţat, chiar mai mult, a aflat prin intermediul mass-media de decizia luată“.

Astfel, Comisia de arbitraj hotărăște următoarele:

 

 

 

”Având în vedere:

– Netransmiterea de către Secretariatul General al Partidului Național Liberal a documentelor
prevăzute la art. 18, al. 6 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Curții de Arbitraj
(CA), al Comisiilor de Arbitraj Județene (COAJ), al Comisiei de Arbitraj a Municipiului București
(COAMB) și al Comisiei de Arbitraj al Organizației Diaspora (COAD) a Partidului Național Liberal;
– Art. 32, al. 2 din Statul PNL

COMISIA HOTĂRĂȘTE:

Admite contestația formulată de Cataramă Viorel și declară nulă Decizia nr. 103/09.07.2018 a BEX
al Partidului Național Liberal
Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare.
Pronunțată azi, data de 03 august 2018, București
Mihai Anghel – Preşedinte Complet
Anca Gabriela – Membru” 

Citește și...