Acasă » Trending » Vlad Voiculescu: ”Cred că am ac de cojocul oricărui domn sau doamnă care nu respectă ceea pentru mine e dincolo de orice: interesul public”

Vlad Voiculescu: ”Cred că am ac de cojocul oricărui domn sau doamnă care nu respectă ceea pentru mine e dincolo de orice: interesul public”

De: Alexandru C. 12/02/2020 | 11:55
Vlad Voiculescu: ”Cred că am ac de cojocul oricărui domn sau doamnă care nu respectă ceea pentru mine e dincolo de orice: interesul public”
Vlad Voiculescu, potențial candidat USR-PLUS la Primăria Capitalei: „Cred că am ac de cojocul oricărui domn sau doamnă care nu respectă ceea pentru mine e dincolo de orice: interesul public”

Vlad Voiculescu are 37 de ani și vrea să candideze la primăria Bucureștiului. Multă lume îl știe mai degrabă ca pe unul din fondatorii MagiCamp sau al Rețelei Citostaticelor, potrivit pressone.ro. Și multă lume se întreabă dacă același Vlad Voiculescu va putea să țină piept provocărilor politice care vin la pachet împreună cu o funcție precum aceea de Primar General al Bucureștiului.

Într-un amplu interviu, Vlad Voiculescu, potențialul candidat USR-PLUS, a devoalat cum plănuiește să rezolve problema traficului, cum își dorește să arate Bucureștiul în 2028 și despre compromisurile pe care le presupune trecerea de la societatea civilă la politică.

De ce vrea Vlad Voiculescu să devină primarul Bucureștiului și de ce ar trebui să îl votăm?

Așa pe scurt, cred că ar face cea mai bună treabă, și de ce ar vrea să candideze, ca să facă treabă. În general îmi place să construiesc lucruri și cred că aici avem și ce să facem, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut, foarte multe probleme grave, avem și cu cine și, evident, avem și pentru cine. E orașul care dă tonul în România. Sunt extrem de multe lucruri care cred că pot fi făcute bine, spre foarte bine, de către cineva cu trecutul meu și cu ceea ce am învățat în viața asta până astăzi.

Vlad Voiculescu: ”Avem nevoie de siguranță, avem nevoie de eficiență”

Care este cea mai importantă problemă a Bucureștiului și cum ai rezolva-o? 

Cele care țin de siguranța și de viața omului, protecția împotriva seismului, dacă vorbim de educație și de sănătate și de viitorul nostru aici, e bine să simplifici lucrurile întotdeauna. Dacă vorbești de un oraș de mărimea Bucureștiului, e de fapt o țară. E mai simplu dacă ne gândim la o familie. Ce are nevoie o familie, are nevoie și un oraș și o țară. Avem nevoie de siguranță, avem nevoie de eficiență în tot ce facem – și aici vorbim de mobilitate, de locuri de muncă, locurile de muncă ale viitorului, cred că treaba primarului nu este numai să se îngrijească de infrastructura Bucureștiului. Cred că Bucureștiul are nevoie de mai mult decât un om gospodar și un bun administrator, cred că trebuie să fie un avocat al Bucureștenilor, un om politic care să se poată să se bată pentru Bucureșteni, ceea ce bucureștenii au nevoie și de la Guvern, și de la instituții independente și nu numai atât, cred că Bucureștiul are nevoie de un CEO, un manager care să poată să meargă și să aducă aici acele investiții de care avem nevoie. Acele investiții care să ne asigure viitorul orașului ăstuia, joburile viitorului. Pe scurt, avem nevoie să însemnăm ceva, ca Bucureștiul să fie pus pe hartă și din punct de vedere economic, pe harta Europei și nu numai.

”Primul lucru ar fi să aflăm adevărul”

Dar dacă ar fi să o luăm mai concret, pe niște chestiuni punctuale de care se plâng oamenii. Spre exemplu, pregătirea pentru cutremur. Ce facem în privința asta? 

Bucureștiul este fragil. Noi, în București, suntem fragili. Ceea ce avem de construit, din perspectiva asta, trebuie să construim pe adevăr. Trebuie să știm unde stăm, mai întâi. Noi nu știm. Avem niște clădiri cu bulină roșie, dar ultima evaluare a fost făcută cu mult timp în urmă și este pe departe incompletă. Standardele s-au schimbat, și chiar dacă am aplica aceleași standarde cele din anii 90, când ne-am pomenit cu acele buline, situația ar fi cu totul alta astăzi, au trecut încă douăzeci de ani. Dar standardele la care ar trebui să se ridice Bucureștiul ar trebui să fie cu totul altele. Deci primul lucru ar fi să aflăm adevărul. Un audit complet, să vedem unde stăm. Cel puțin în zonele unde știm că pericolul este cel mai mare. Și apoi avem nevoie de mecanisme, de mecanisme de finanțare, așa încât oricine vrea să investească în propria locuință sau în propria clădire să o poată face și să aibă avantaje pentru asta, puse la dispoziție de oraș, de municipalitate. De asemenea, municipalitatea are și alte instrumente la dispoziție, asta în cooperare cu Ministerul Dezvoltării și sunt și fonduri europene care pot fi făcute disponibile, dar trebuie să ai niște mecanisme funcționale pe care în momentul ăsta nu le avem.

”Toată energia pe care am cheltuit atâția bani s-a dus pe apa sâmbetei”

Dar în ceea ce privește problema RADET-ului? 

Problema RADET-ului este extrem de complexă și din multe puncte de vedere. Pe de o parte, avem nevoie să știm cum stăm. Nu știm care e situația reală în pământ. Situația juridică iar e foarte complexă – RADET-ul nu mai există ca atare, există Termoenergetica. Bucureștiul nu a făcut investițiile – nu a început măcar investițiile care erau necesare – și dacă Bucureștiul ar fi din nou o casă, ceea ce au făcut administrațiile de multă vreme încoace a fost să uite de găurile din calorifer, să dea termostatul mai tare, să cheltuiască mai mulți bani și să bage mai multă apă. Apa aia s-a dus în podea, iar toată energia pe care am cheltuit atâția bani s-a dus pe apa sâmbetei. Ar trebui să avem o evaluare clară a situației de fapt, apoi măsuri pe termen scurt pentru a evita încă o iarnă în care să pățim ce s-a întâmplat anul acesta, dar lucrurile se înrăutățesc de la an la an, și apoi de un plan de investiții pe termen lung.

Și – cu o oarecare legătură cu problema asta, a RADET-ului – poluarea? 

O oarecare legătură e bine spus, legătura dintre ele două este cea a energiei pe care o consumăm. Energia termică. CET-urile sunt unul dintre poluatorii din București. Dar dincolo de asta, știți care e cea mai ieftină energie, nu? Cea mai ieftină energie este cea pe care n-o consumi, prin măsuri de eficiență energetică. E un termen consacrat, dar mai pe românește înseamnă să-ți izolezi casa. Și să faci asta în așa fel încât peste 10-15 ani să nu trebuiască s-o faci din nou, respectiv să supui clădirea și oamenii care locuiesc în clădirea respectivă – multe dintre izolările de clădiri din București au fost făcute ca într-o glumă proastă. Calitatea lucrărilor este un dezastru. Iar dacă ne uităm la instituțiile publice, mai ales cele care țin de PMB, lucrurile fie nu s-au întâmplat deloc, fie s-au întâmplat prost și încet. Primăria Municipiului București trebuie să dea un exemplu la nivel de investiții în clădiri publice și eficiența energetică este esențială ca acel consum de energie să fie din ce în ce mai mic. Ce ar trebui de asemenea să facă primăria mun București, pentru început, și ceea ce o să fac, este să evaluez în ce măsură pentru fiecare clădire publică din București se pretează ca pe acoperiș să avem instalații pentru energie solară. E un lucru care ajută pe de-o parte la izolație, pe de-o parte pentru izolarea clădirii și pe de altă parte pentru că se poate produce energie. (Citește articolul integral AICI)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la milionarul român
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu cumpere așa ceva”
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai făcut bogat”
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de liderul AUR
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...