Vremea de Revelion 2020. Ce anunță ANM

Autor:
Publicat: 22/12/2019 | 12:55
Vremea de Revelion 2020. Ce anunță ANM

Vremea de Revelion 2020 se anunță a fi una destul de instabilă, dar cu temperaturi ușor mai ridicate decât este normalul acestei perioade din an. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru sărbători, previziunile meteorologilor fiind valabile până pe 6 ianuarie 2020. Vremea va prezenta temperaturi peste medie și cantități de precipitații apropiate acestei perioade. Din păcate ninsoarea se va lăsa așteptată, va ninge doar în zonele montane. Meteorologii prognozează valori termice de până la 10 garde Celsius.

Vremea Revelion 2020

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie – ANM, începând cu 24 decembrie, temperaturile vor la fel, mai ridicate, însă cu precădere în extremitatea sudică a ţării. De asemenea, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în jumătatea nordică a ţării, însă apropiate de cele normale ale perioadei în restul ţării.

Dacă prognoza meteo de Crăciun anunță ploi în majoritatea regiunilor și ninsoare la munte, se pare și că de Revelion vremea va fi instabilă.

Până pe 6 ianuarie 2020, valorile medii vor fi mai coborâte decât cele normale în zonele montane pentru această perioadă, dar în restul ţării vor fi specifice sau apropiate cu normalul perioadei.

Ulterior, până pe 13 ianuarie, valorile termice vor fi specifice perioadei în toată ţara.

Acest semnal al unor valori de temperaturi peste normal pare elementul specific şi pentru următoarele două săptămâni (30 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020), în care, la aceste moment, datele indică valori mai ridicate. Este adevărat că de la o săptămână la alta abaterile sunt mai mici, pentru că deja pentru prima săptămână din anul viitor vorbim de 1 – 1,5 grade, dar tot peste ceea ce ar fi normal să înregistrăm, ţinând cont că deja luna ianuarie, după cum ştim, este cea mai rece lună a anului, în ţara noastră”, a mai directorul general al ANM, Elena Mateescu.

Vremea Revelion 2020. Ce temperaturi vor fi de Anul Nou

De Anul Nou temperaturile maxime vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, în toată țara. În plus, cantitățile de apă vor fi peste media perioadei în regiunile vestice ale țării, în timp ce în restul zonelor vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea de Crăciun și Revelion 2019. Până pe data de 6 ianuarie 2020 valorile termice vor fi ridicate și vor depăși în unele zone 10 grade Celsius.

Citește și: ANM A CONFIRMAT! NU MAI NINGE IARNA ASTA ÎN ROMÂNIA. URMEAZĂ ÎNSĂ FENOMENE METEO CIUDATE DE CRĂCIUN ȘI DE REVELION

Vremea în săptămâna 06.01.2020 – 13.01.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile extracarpatice și apropiate de cele specifice în rest

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Vremea în săptămâna 13.01.2020 – 20.01.2020

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citește și: VESTE-ȘOC! METROUL DIN BUCUREȘTI AR PUTEA SĂ NU MAI CIRCULE DUPĂ REVELION