Xavi a făcut anunțul: „Visul meu este să antrenez Barcelona!”

Autor: Cristian P
Publicat: 29/03/2020 | 15:45
Xavi a făcut anunțul: „Visul meu este să antrenez Barcelona!”

Fosta mare golorie a formației FC  Barcelona, Xavi, în prezent sub contract cu Al Sadd, a declarat că visul său este să antreneze formația la care s-a consacrat.

Ofertat în iarna acestui an de catalani, Xavi, care și-a început cariera de antrenor anul trecut, i-a refuzat pe „extratereștri” motivându-și decizia prin faptul că nu poate prelua echipa din mers și în plin sezon.

„Trebuie să mă adaptez la cariera de antrenor. E total ceva nou faţă de cariera de jucător. Încerc să învăţ. Normal că strategia de joc pe care vreau să o aplic e aceea învăţată la Barcelona, în special de la Guardiola. Pentru mine Pep e cel mai mare antrenor şi mă bucură faptul că pot comunica cu el pentru a învăţa cât mai mult.Vreau să mă întorc la Barca. E visul meu să antrenez şi să reuşesc ca antrenor la clubul meu de suflet”, a declarat Xavi.

De numele lui Xavi se leagă ultimul trofeu de Champions League pe ccare Barcelona l-a câștigat în  2015, la Berlin, după o finală cu Juventus Torino, scor 3-1.

După cum bine știți, în iarnă, după ce s-au izbit de refuzul fostului mijlocaș, catalanii s-au reoreintat în iarnă către Quique Setien. Șansele ca acesta însă să termine contractul sunt foarte mici, deși după 27 de runde catalanii sunt pe primul loc îmn La Liga având 58 de puncte, cu două mai multe decât area rivală, Real Madrid, formație aflată pe locul secund în Spania. În cazul în care Barcelona nu va reuși să câștige vreun trofeu în sezonul 2019-2020 clubul catalan este decis să renunțe la seriviciile lui Quique Setien.

Citește și...