Zarurile au fost aruncate! Ultimele sondaje inainte de alegeri: Victor Ponta, favorit clar la presedintie!

Publicat: 14/11/2014 | 19:39
Zarurile au fost aruncate! Ultimele sondaje inainte de alegeri: Victor Ponta, favorit clar la presedintie!

Victor Ponta este favorit in turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu 54% din voturi, relevă un sondaj de opinie realizat de CSCI.Datele au fost prezentate public in zilele si saptamanile anterioare – de fiecare institut in parte.

Sondajele publicate de majoritatea institutelor de cercetare arata ca Victor Ponta este principalul favorit pentru castigarea alegerilor duminica.

Ponta

Indiferent de sursa, cifrele oscileaza intre 53 si 54% – vot pentru Victor Ponta si 45-47% scor pentru Klaus Iohannis.

Iohannis

Reamintim ca cifrele difuzate de principalele institute de sondare inaintea turului 1 au fost confirmate de rezultatele alegerilor (atat in ceea ce priveste IRES si Sociopol, care au efectuat exit-poll-uri, cat si in ceea ce priveste CSCI si INSCOP, care au efectuat doar sondaje).

Cum arată buletinul de vot pentru turul II

Turul II al alegerilor prezidenţiale din acest an are loc duminică între premierul Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Primul pe buletinul de vot este candidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC Victor Ponta, urmat de candidatul alianţei creştin-liberale PNL-PDL, Klaus Iohannis.

ponta

Potrivit legii, în turul al doilea al alegerilor, ordinea candidaţilor pe buletinele de vot se stabileşte în funcţie de numărul voturilor obţinute la primul tur.

Citeste si

Victor Ponta a fost castigatorul dezbaterii conform sondajului CSCI! Ce GAFA a facut Klaus Iohannis

Astazi il sarbatorim pe Sfantul Ioan Gura de Aur! Vezi ce mesaj a transmis premierul Victor Ponta!

Cum si unde votam

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale va avea loc în 18.550 de secţii de votare din ţară, iar pentru acest scrutin au fost tipărite 20.945.068 de buletine de vot, acestea urmând să fie predate sâmbătă preşedinţilor Birourilor electorale ale secţiilor de votare.

ponta

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat vineri, în videoconferinţa cu prefecţii, că MAI a realizat, pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, 20.945.068 de buletine de vot şi 11.808.375 de timbre autocolante. Numărul ştampilelor a rămas acelaşi ca şi în primul tur, respectiv 94.220.

L.L