Acasă » Vedete » Actori români care au murit în 2019. Mari personalități care nu mai sunt printre noi

Actori români care au murit în 2019. Mari personalități care nu mai sunt printre noi

De: Alina S. 28/12/2019 | 12:05
Actori români care au murit în 2019. Mari personalități care nu mai sunt printre noi
Tamara Buciuceanu, printre personalitățile și actorii români care au murit în 2019

Mari actori români, cântăreți și personalități din lumea modei au murit în 2019, lăsând în urma lor multă suferință, dar și adevărate opere ce vor dăiunui în timp.

Mihai Constantinescu, Leo Iorga, Tamara Buciuceanu, Zina Dumitrescu și Răzvan Ciobanu sunt doar câțiva dintre cei care au pus în doliu showbiz-ul românesc, dar și în inimile apropiaților și celor care i-au iubit.

Actori români care au murit în 2019

Tamara Buciuceanu, Petru Ciubotaru și Maria Teslaru sunt trei dintre actorii care au murit în 2019, lăsând în urma lor o carieră impresionantă. .

15 octombrie 2019: Tamara Buciuceanu a murit la 90 ani

Vestea că Tamara Buciuceanu-Botez a murit a picat ca un trăznet pentru familia, prietenii și fanii actriței de teatru și film.Vestea că Tamara Buciuceanu-Botez a murit a picat ca un trăznet pentru familia, prietenii și fanii actriței de teatru și film

Cea mai iubită profesoară de matematică din istoria cinematografiei a fost dintotdeauna discretă cu viața din afara scenei, iar în ultimii ani prezențele ei publice au fost foarte rare.

Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut în 1929 la Tighina, în Republica Moldova, într-o familie numeroasă. A avut patru fraţi, Nicuşor, Costică, Lizon şi Iulia Buciuceanu, cea care avea să devină una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din România.

Iulia Buciuceanu a fost căsătorită cu actorul George Constantin, cu care a avut un copil, devenit și el peste ani un actor de succes, Mihai Constantin, care avea să-i dea replica mătușii sale în celebra serie ”Liceenii”.

Actriţa Tamara Buciuceanu a fost căsătorită timp de 34 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a decedat în 1996. Cei doi soți nu au avut copii. Actriţa a vorbit foarte rar despre căsnicia ei.

Citește și: ACUM S-A AFLAT! PE CINE A SUNAT TAMARA BUCIUCEANU CHIAR ÎNAINTE SĂ MOARĂ

14 noiembrie 2019: Petru Ciubotaru a murit la 80 ani

Petru Ciubotaru, cunoscut pentru rolul pe care l-a jucat în Chirița, a fost unul dintre cei mai mari actori ai Teatrului Național. Petrică Ciubotaru s-a născut în 1939 la Ciurea, județul Iași. A terminat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București în anul 1963.

A jucat pe scenele teatrelor din Piatra Neamț și Iași, iar în lunga sa carieră dramaturgică a jucat în peste 260 de rolui. Este primul actor care a abordat arta travesty în Chirița, după ce ne-a părăsit marele Miluță Gheorghiu. A jucat și rolul lui Ștefan cel Mare în opera „Apus de soare” a lui Barbu Ștefănescu Delavrancea.

17 februarie 2019 : Maria Teslaru a murit la 63 ani

Actriţa Maria Teslaru a murit, sâmbătă, 17 februarie, la vârsta de 63 de ani, fiind răpusă de cancer. Maria Teslaru s-a născut pe 12 aprilie 1955 la Buhuşi. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia actorie – promoţia anului 1977, la clasa profesorului Octavian Cotescu. A absolvit și Institutul de Teatru din Târgu Mureş, secţia actorie – promoţia anului 1980 , la clasa profesorului Constantin Codrescu.

A fost actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti, unde s-a remarcat în „Trilogia greacă”, „Ghetou”, „Burghezul Gentilom” şi „Năluca”. Unul dintre cele mai importante roluri a fost al cântăreţei de operă din spectacolul „Ghetou” de Joshua Sobol, în regia lui Victor Ioan Frunză, care s-a jucat între 1993 şi 1996 la Teatrul Naţional Bucureşti.

Maria Teslaru o interpreta pe Gottlieb, alături de o distribuţie prestigioasă, din care cu făcut parte Mircea Rusu, Mircea Diaconu, Maia Morgenstern și Ilinca Tomoroveanu. În ultimii ani, Maria Teslaru a jucat şi în telenovele. În serialul “Clanul Sprânceană”, de la Antena 1, interpreta rolul America, soţia lui Toni Sprânceană, întruchipat Marius Bodochi.

Alte personalități române care au murit în 2019

Pe lângă actorii care s-au stins în 2019, sunt și alte mari personalități care su trecut în neființă în anul ce s-a încheiat.

28 martie 2019: Zina Dumitrescu a murit la 82 ani

Zina Dumitrescu a murit în luna martie 2019
Zina Dumitrescu a murit în luna martie 2019

Zina Dumitrescu, „mama modei românești”, a încetat din viață la 82 de ani. Ea și-a petrecut ultimii ani din viață într-un azil pentru bătrâni de lângă București. Zina Dumitrescu a semnat zeci de colecții de modă și a ajuns inclusiv la festivaluri de profil de peste hotare.

A început să lucreze ca manechin încă din studenție, iar la 30 de ani a devenit director executiv al Casei de Modă Venus.

De numele Zinei Dumitrescu se leagă carierele în modă ale unor manechine celebre: Janine, Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică sau Melek Amet. Tot „mama Zina” a fost cea care i-a lansat cariera designerului  Călălin Botezatu.

Citește și: DANA SĂVUICĂ, DEZVĂLUIRI DESPRE ZINA DUMITRESCU: „NU PUTEAI SĂ INTRI ORICUM ÎN ECHIPA DE AUR”

29 aprilie 2019: Răzvan Ciobanu a murit la vârsta de 43 de ani

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit într-un accident rutier petrecut în judeţul Constanţa, după ce maşina pe care o conducea a lovit mai mulţi copaci.

Răzvan Ciobanu s-a născut pe 28 ianuarie 1976. Creatorul de modă a murit luni dimineață, la vârsta de 43 de ani, în urma unui accident rutier.

Creatorul de modă a avut prima prezentare la 19 ani. În cariera sa a participat la mai multe prezentări de modă internaționale, colaborând inclusiv cu Irina Schrotter, dar și cu branduri cunoscute. În țară a mai fost juratul unei emisiuni de modă.

Poate cea mai cunoscută colecție a sa este cea de primăvară-vară „Rochia”. Lansată în 2009, conține 70 de rochii de seară și a primit critici pozitive de la specialiști.

Citește și: ASTA SCHIMBĂ TOT! DE CE A MURIT, DE FAPT, RĂZVAN CIOBANU. ERA DEJA MORT CU O ZI ÎNAINTE DE ACCIDENT

29 octombrie 2019 : Mihai Constantinescu a murit la 73 ani

Mihai Constantinescu, una dintre vocile „galeriei de aur“ a muzicii uşoare româneşti, s-a stins din viaţă pe 29 octombrie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Decesul artistului a fost declarat în jurul orei 19.00, în urma unui stop cardio-respirator, al treilea suferit în decursul celor aproape şase luni de când era internat la Terapie Intensivă.  Cântăreţul a fost dus de urgenţă la spital pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Cântărețul Mihai Constantinescu a murit la finalul lui 2019
Cântărețul Mihai Constantinescu a murit la finalul lui 2019

Medicii de la Spitalul Floreasca au declarat că în prima noapte de internare starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac şi o hemoragie cerebrală. Ulterior, surse medicale au precizat că artistul a intrat în moarte cerebrală.

În ultimii ani, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor pentru că suferea de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii. În 2008, i-au fost montate două valve biologice, iar în urmă cu doi ani artistul a fost operat pe cord.

2 noiembrie 2019 : Leo Iorga a murit la 54 ani

Fostul solist al trupei Compact, Leo Iorga, a murit sâmbătă, 2 noimbrie, la vârsta de 54 de ani, după o lungă şi curajoasă luptă cu cancerul.

Leo Iorga a pierdut lupta cu cancerul în 2019
Leo Iorga a pierdut lupta cu cancerul în 2019

Vestea tristă a fost anunţată de foştii colegi din trupa Compact: „Colegul nostru de trupa Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună… Dumnezeu să-l ierte! Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna“.

De asemenea, fiul cel mare al artistului, Edy Iorga, a publicat pe Facebook un mesaj de adio, alături de o fotografie de familie.   „Drum lin, tata! Te iubesc“, a scris tânărul în dreptul imaginii.    Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în anul 2011, iar de atunci a trecut cu încredere şi curaj prin numeroase intervenţii chirurgicale, suportând efectele dureroase ale chimioterapiei.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
A ATRAS toate privirile pe covorul roșu! Ochii au fost ațintiți doar asupra ei
A ATRAS toate privirile pe covorul roșu! Ochii au fost ațintiți doar asupra ei
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot restul anului. Tradițiile și superstițiile de care trebuie să ții cont
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit răspunsul lui Viorel Lis! Nimeni nu se aștepta la așa replică
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit...
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei vedea nicio mașină
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Un nou Drum Expres  în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu:
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
Alexandra Stan, noi declarații despre relația cu milionarul belgian. Cuvinte dure despre foștii parteneri
Alexandra Stan, noi declarații despre relația cu milionarul belgian. Cuvinte dure despre foștii parteneri
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...