Acasă » Trending » Avem raportul oficial. De ce a murit Petrică Mâțu Stoian, de fapt

Avem raportul oficial. De ce a murit Petrică Mâțu Stoian, de fapt

De: Eliza Popescu 17/11/2021 | 14:08
Avem raportul oficial. De ce a murit Petrică Mâțu Stoian, de fapt

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață în Spitalul de Urgență Reșița, la vârsta de 61 de ani, în data de 6 noiembrie. Cântărețul era internat pe secția ATI a unității spitalicești, în stare gravă. Acesta a fost înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova. Ce arată raportul oficial al DSP. De ce a murit Petrică Mâțu Stoian, de fapt?

Înainte ca Petrică Mâțu Stoian să ajungă în stare gravă pe secția ATI a Spitalului de Urgență Reșița, acesta a mers la o clinică privată din județul Caraș-Severin pentru a face terapie hiperbară, un tratament post-COVID. După moartea cântărețului de muzică populară, clinica privată a primit sancțiuni în valoare de 80.000 de lei la începutul lunii noiembrie, în urma controlului efectuat de Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin. La nivelul clinicii s-au găsit nereguli majore. Clinica respectivă deține trei autorizații eliberate de DSP Caraș-Severin: una pentru medicina hiperbară – 090/14.12.2020, o autorizație sanitară de funcționare pentru cabinet medicină internă – 038/07.05.2021 și o autorizație sanitară de funcționare pentru punct recoltare probe biologice – 087/03.12.2020.

Echipa de la DSP Caraș-Severin s-au prezentat în urmă cu o săptămână la clinica privată, în jurul orei 16:00, în timpul programului. Deși orarul clinicii arăta că este deschisă, fiind vorba de orele 13:00-18:00, angajații nu se aflau în unitate. Clinica are un medic specialist în specialitatea psihiatrie, dar care are și atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, dar și cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL. Atunci, reprezentanții DSP au declarat: ”Trebuie menționat că, la nivelul clinicii, acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online, iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii. Ședința durează 70 de minute, incluzând compresia și decompresia”.

Citește și CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTRE PETRICĂ MÂȚU STOIAN ȘI NICULINA STOICAN, ÎNAINTE CA ARTISTUL SĂ MOARĂ: ”DIRECTORI ȘI MANAGERI PUȘI POLITIC ÎN FUNCȚII PE CARE NU LE CUNOSC”

Petrică Mâțu Stoian a ajuns la clinică pe 5 noiembrie. Ce scrie în raport

În data de 5 noiembrie, artistul Petrică Mâțu Stoian a ajuns la clinica privată pentru tratament post-COVID. În ziua de vineri, artistul a fost cazat într-o clădire învecinată, fiind și prima zi de tratament post-COVID. Medicul specialist psihiatru Bogdan Matei a efectuat evaluarea și admiterea la tratament.

”Comisia de control nu a putut identifica datele la care au avut loc interacțiunile dintre pacientul Petru Mîțu și dr. Matei Mircea Bogdan, premergătoare admiterii la tratament. De asemenea, nu s-a putut identifica dacă și ce documente medicale au fost solicitate, în afara unui buletin tomografic realizat în 22.10.2021 la cererea pacientului, care evidențiază modificări ale celor două arii pulmonare”, scrie în raport, arată expressdebanat.ro.

Vezi și MĂRTURII DIN CAMERA HIPERBARĂ! CE A PĂȚIT MIRELA PETREAN ÎN LOCUL CARE L-AR FI AFECTAT PE PETRICĂ MÂȚU STOIAN

Atunci, Petrică Mâțu Stoian a fost luat în evidență prin FOCG – Foaie de Observație Clinică Generală, fiind un document-tip pentru unitățile sanitare cu paturi, în condițiile în care clinica era autorizată ca și cabinet medical în ambulator. În foile respective apare și o dată a internării, însă fără ca antetul să fie completat.

„SC Clinica Nera SRL și Nera Clean Services SRL funcționează ca și cum împreună formează o unitate sanitară cu paturi în care pacienții sunt internați, iar Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura, și nici personalul necesar. Supravegherea pacienților încetează, astfel, după ședințele de terapie hiperbară, eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD”, explică cei de la DSP.

La o zi distanță, sâmbătă, în data de 6 noiembrie, Petrică Mâțu Stoian a fost transportat la spitalul din Oravița, după ce a început să acuze stări de rău. Mai mult decât atât, acesta tușea cu sânge. Pe de altă parte, nu s-a menționat cum s-a efectuat transportul. La ora 05.50, acesta a fost dus la Spitalul de Urgență Reșița, cu diagnosticul ”edem pulmonar acut mixt / supradozaj dicumatinic / hemoptizie / status post-COVID-19”. Petrică Mâțu Stoian a murit în acea zi, seara, în jurul orei 20:00.

Citește și GRIGORE LEŞE A PĂŢIT LA FEL CA PETRICĂ MĂŢU STOIAN! CE I S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ DOAR O NOAPTE DE LA TRATAMENT

Ulterior s-a efectuat și a doua etapă a controlului la clinică. Unitatea de cazare are 45 de camere, cu 60 de locuri, în trei corpuri de clădire. Grupurile sanitare, lenjeria și cazarmamentul erau corespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, însă personalul de la blocul alimentar nu au păstrat probele de alimente din mâncarea servită pentru 48 de ore, cum spune legea. De asemenea. nici protocoalele și procedurile medicale nu au fost respectate, dar nici obiectul de activite care este înscris în autorizația sanitară de funcționare, astfel cumulând sancțiuni de zeci de mii de lei.

sursă foto: Arhivă

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București Activează în presa online de mai bine de 5 ani Din anul 2019 face parte din grupul de presă Gândul Media Network
Parteneri
Cu cât se vinde COZONACUL lui Cătălin Scărlătescu. Românii îl pot comanda acasă!
Cu cât se vinde COZONACUL lui Cătălin Scărlătescu. Românii îl pot comanda acasă!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Oana Roman primește semne de la Mioara Roman: „Mama îmi trimite mesaje de dincolo”. Ce i-a transmis mama ei, în Săptămâna Mare
Oana Roman primește semne de la Mioara Roman: „Mama îmi trimite mesaje de dincolo”. Ce...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Ce să pui în pască dacă vrei să-ți iasă ca la bunica acasă. Ingredientul care îi dă gustul copilăriei
Ce să pui în pască dacă vrei să-ți iasă ca la bunica acasă. Ingredientul care...
Animalul din România pe care suntem obligați să-l vindem la export. Îl mâncăm rar, dar avem un surplus uriaș de carne. Alte țări ne plătesc bani grei pentru el
Animalul din România pe care suntem obligați să-l vindem la export. Îl mâncăm rar, dar...
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de la Poliție
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A fost dureros
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Reghe și cei doi băieței: Liam și Landon. Fotografie în premieră
Reghe și cei doi băieței: Liam și Landon. Fotografie în premieră
Ce a pățit STARUL care l-a interpretat pe Iisus în „Patimile lui Hristos”. Nu mai este același om!
Ce a pățit STARUL care l-a interpretat pe Iisus în „Patimile lui Hristos”. Nu mai...
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Bucurie mare pentru Viorica și Ioniță de la Clejani. Fulgy și-a schimbat radical viața. Cu ce se ocupă tânărul mutat în Dubai
Bucurie mare pentru Viorica și Ioniță de la Clejani. Fulgy și-a schimbat radical viața. Cu...
Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care se vor bate toți străinii
Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care se...
Veste excelentă pentru toți pensionarii din țară. E anunțul pe care milioane de români îl așteptau
Veste excelentă pentru toți pensionarii din țară. E anunțul pe care milioane de români îl...