Acasă » Showbiz » Câștigătorii „Românii au talent” de la Pro TV. Cine a reuşit să obţină marele premiu al îndrăgitului talent show

Câștigătorii „Românii au talent” de la Pro TV. Cine a reuşit să obţină marele premiu al îndrăgitului talent show

De: Ileana Mlădinoiu 08/05/2023 | 14:03
Câștigătorii „Românii au talent” de la Pro TV. Cine a reuşit să obţină marele premiu al îndrăgitului talent show
Cine sunt castigatorii „Romanii au talent”. Lista învingătorilor. Sursă foto: Facebook RAT

Proiectul „Românii au talent” este o franciză Got Talent, program tv dezvoltat de compania britanică Simco Limited. Got Talent este unul dintre cele mai de succes formate de televiziune ale anului 2009, depășindu-și propriile recorduri de audiență peste tot în lume. Acest show a fost difuzat în peste 30 de ţări, cum ar fi: Marea Britanie, Suedia, Grecia, Belgia, Australia, Rusia, Portugalia, Franţa, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Serbia, India, Armenia, Slovacia, Polonia, Noua Zeelandă, danemarca, Argentina, Olanda, Norvegia, Spania, Germania, Finlanda şi Israel.

Câștigătorii „Românii au talent” de la Pro TV

Primul sezon „Românii au talent” a debutat la Pro TV pe 18 februarie 2011. Gazdele emisiunii, Smiley și Pavel Bartoș, s-au aflat mereu în culise pentru a-i susţine pe concurenţi, ajutându-i să-şi învingă emoţiile înainte de a urca pe scenă. Din juriu au făcut parte Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu.

De-a lungul anilor, formula de prezentare a rămas la fel. Doar componența juraților s-a schimbat, cu precizarea că Andra și Andi Moisescu nu au părăsit niciodată masa juriului. Lor li s-au alăturat Mihaela Rădulescu și Constantin Cotimanis înlocuit apoi de Florin Călinescu. În 2019 și 2020 a revenit Mihai Petre în locul Mihaelei Rădulescu, ca în 2021 și Mihai Petre să plece de la masa juriului, pentru a-i face loc actriței Alexandra Dinu.

Ediția din 2022 i-a adus în show pe Mihai Bobonete și Dragoș Bucur, pe care îi regăsim și în 2023, când vor asista la marea finală ce va avea loc pe data de 12 mai. Pentru cei care nu au putut să urmărească toate etapele îndrăgitului talent-show, realizăm o scurtă trecere în revistă a câștigătorilor marelui premiu pus la bătaie în valoare de 120.000 de euro.

Cine a reuşit să obţină marele premiu al îndrăgitului talent-show de la Pro TV

Darius Mabda

Orădeanul Darius Mabda avea doar 12 ani când a participat pentru prima dată la Românii au talent, reușind să se numere printre cei 11 finaliști din sezonul 12 (2022) care au intrat în cursa pentru marele premiu. Mihai Bobonete i-a acordat Golden Buzz și l-a trimis direct în semifinală, iar după voturile publicului Darius Mabda a obținut marele premiu. Puștiul i-a impresionat pe jurați cu un număr de dans contemporan executat perfect pe melodia trupei Depeche Mode „In Your Room” și după propria coregrafie. Totodată, orădeanul a câștigat și premiul de originalitate.

Ana-Maria Mărgean

Este câștigătoarea îndrăgitului talent-show din sezonul 11 (2021). Ea a cucerit inimile juraților și ale publicului cu un număr inedit de ventrilocie la care nimeni nu se aștepta. În preselecții, Andra, fără nicio ezitare, a apăsat butonul de aur, fiind profund impresionată de evoluția concurentei. Ana-Maria Mărgean a început să ia lecții de canto încă de pe când avea 5 ani, dar prin 2019 s-a simțit atrasă de arta ventrilociei descoperită pe YouTube. Înainte de a păși pe scenă, fetița de 11 ani din Clinceni, Ilfov, avea să mărturisească că prima ei păpușă, de fapt, o marionetă pe care a numit-o „Lizzie/colega ei de scenă” a primit-o cadou de la unul dintre fraţii săi.

Radu Palaniţă

Suntem în 2020, sezonul 10, când marele premiu în valoare de 120.000 de euro a mers către Radu Palaniţă. De meserie, acesta era mecanic, dar a reușit să cucerească inimile tuturor cu vocea sa de aur. Mai mult, a recunoscut că viața lui s-a schimbat mult în ultima perioadă și că a fost un șoc pentru el să vadă că a fost cel mai votat într-o finală ce a trebuit să fie adaptată la pandemie. „Eu am picat în lumea asta ca din cer, neștiind nimic despre viața asta artistică, decât ce vedeam la televizor sau auzeam la radio”, a declarat Radu Palaniță pentru cancan.ro

Florin Călinescu a surprins telespectatorii după ce a apăsat butonul de Golden Buzz pentru mecanicul auto Radu Palaniță care l-a convins cu vocea sa.

Majoritatea concurenților au fost cântăreţi, dar competiţia difuzată pe Pro TV a fost câştigată şi de un magician, de un mecanic auto, cum am spus, sau de croitoreasa Ana Maria Pantaze şi de fetiţa ventrilocă.

Întorcându-ne la alte ediţii, extragem de pe paginademedia.ro lista celorlalți câştigători ai finalelor „Românii au talent”. Astfel:

În 2011, în primul sezon al show-ului, câştigătorul a fost hip-hoperul Adrian Ţuţu.

În 2012, al doilea sezon, marele premiu a mers la magicianul Cristian Gog.

Anul 2013, sezonul trei, l-a avut câştigător pe dresorul de câini Bruno Iacobeţ.

În 2014, al patrulea sezon, cei 120.000 de euro au mers la Brio Sonores, o trupă de muzică din Republica Moldova.

În 2015, sezonul cinci, show-ul Românii au talent a fost câştigat de Speedcubing, un grup de trei tineri care au făcut spectacol din rezolvarea cubului Rubik în timp record.

În 2016, premiul a revenit Laurei Bretan cu vocea ei de adevărată soprană.

2017 este anul în care Lorelai Moşneguţu, fetiţa născută fără mâini şi fără femur la ambele picioare a plecat acasă cu marele premiu.

În 2018, ediţia opt a show-ului a fost câştigată de coregraful Emil Rengle, cu un număr impresionant de dans.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Fost profesor de limba și literatura română și ulterior de limba franceză, având o experiență de aproape 40 de ani în învățământ. A făcut pasul către presă în anul 2004, la ziarul local Punctul pe i. A publicat articole pe diferite domenii citeste mai mult
Parteneri
BANC | Vameșul Bulă ajunge acasă fericit: „Bubulino, am fost concediat!”
BANC | Vameșul Bulă ajunge acasă fericit: „Bubulino, am fost concediat!”
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut: e pe drumul spre călugărie și a ajuns să arate așa la 52 de ani!
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
GALERIE FOTO Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
GALERIE FOTO Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Imaginile în care Novak Djokovic a fost lovit cu o sticlă în cap după meci! Cum se simte sportivul după ce a fost pus la pământ de lovitură
Imaginile în care Novak Djokovic a fost lovit cu o sticlă în cap după meci!...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă la Fundeni
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează de 40 de ani. „Mie nu mi-au plăcut niciodată bărbații mici de statură.”
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Ce conține, de fapt, iaurtul de la Olympus pe care îl cumperi de la Kaufland, Auchan, Mega Image sau Carrefour. Puțină lume citește eticheta
Ce conține, de fapt, iaurtul de la Olympus pe care îl cumperi de la Kaufland,...
Cât costă un apartament de 100 mp, cu vedere la plajă și la mare, în Sicilia. Cu aceiași bani îți cumperi o garsonieră în București
Cât costă un apartament de 100 mp, cu vedere la plajă și la mare, în...
Schimbare pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Decizia oficială a intrat deja în vigoare
Schimbare pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Decizia oficială a intrat deja în vigoare
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat...
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Reacţia purtătorului de cuvânt al BOR, după Eurovision: Victoria lui Nimeni (Nemo), una zdrobitoare asupra firescului
Reacţia purtătorului de cuvânt al BOR, după Eurovision: Victoria lui Nimeni (Nemo), una zdrobitoare asupra...
VERIFICARE MASIVĂ în România. Confirmarea a venit direct de la Poliție
VERIFICARE MASIVĂ în România. Confirmarea a venit direct de la Poliție
Românii, striviți de inflație. 3 produse care au explodat
Românii, striviți de inflație. 3 produse care au explodat
Aceasta este cea mai scumpă shaorma din România! Costă cât un concediu în Mamaia
Aceasta este cea mai scumpă shaorma din România! Costă cât un concediu în Mamaia
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș...
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică. Ce este vietatea înspăimântătoare
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Aurora boreală a captivat din nou globul, după o furtună solară istorică. Cum s-a văzut din România
Aurora boreală a captivat din nou globul, după o furtună solară istorică. Cum s-a văzut...
Ilinca Vandici este încă singură la un an după divorțul de Andrei Neacșu. Ce explicație are prezentatoarea
Ilinca Vandici este încă singură la un an după divorțul de Andrei Neacșu. Ce explicație...
Comoara uriașă pe care stă cel mai mare și important oraș din România. Puțin orașe din lume au așa ceva
Comoara uriașă pe care stă cel mai mare și important oraș din România. Puțin orașe...
Planta pe care e bine s-o ai în casă pentru că elimină cu succes umiditatea. Se vinde cu doar 25 de lei la Dedeman
Planta pe care e bine s-o ai în casă pentru că elimină cu succes umiditatea....
×