Acasă » Altceva Podcast » Stela Enache, una dintre cele mai mari artiste ale României din toate timpurile, dă de pământ cu Dorian Popa! Ce spune marea doamnă a muzicii despre influenceri: “Făcătură de oameni care nu au nimic de spus”

Stela Enache, una dintre cele mai mari artiste ale României din toate timpurile, dă de pământ cu Dorian Popa! Ce spune marea doamnă a muzicii despre influenceri: “Făcătură de oameni care nu au nimic de spus”

De: Ana Maria Păsat 07/11/2023 | 16:09

Stela Enache, una dintre vocile de aur ale vechii generații de artiști, dă de pământ cu influencerii din ziua de astăzi, care, spune aceasta într-un interviu exclusiv pentru CANCAN.RO, sunt departe de ceea ce ar trebui să fie, pentru a educa un tânăr. Artista a completat că, pe vremea sa, adolescenții învățau citind din cărți, nu de la persoane care nicidecum „nu-s curate ca lacrima”.

Prezentă la lansarea unui nou jurnal de călătorie al Marinei Almășan, Stela Enache a vorbit în exclusivitate pentru CANCAN.RO, într-un amplu interviu, despre aspectele negative ale acestei societăți și în special despre acea categorie a influencerilor, care reprezintă un exemplu nu tocmai pozitiv pentru tinerii din ziua de astăzi.

De asemenea, printre altele, artista a făcut mărturisiri emoționante și despre cum păstrează vie memoria fostului său soț, regretatul artist, Florin Bogardo.

Stela Enache /Sursă foto: Facebook

”Acești influenceri reprezintă o făcătură de niște oameni care nu au  nimic de spus”

CANCAN.RO: Cum decurge o zi obișnuită din viața dumneavoastră?

Stela Enache: Ziua mea e foarte complicată, de la început până la sfârșit. De câțiva ani sunt consilier cultural la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir. Dar și consultat la o școală particulară, clasele 0-8. Am treabă destulă, merg și la unele filmări. Nu mă plictisesc deloc.

CANCAN.RO: Și cum vi se pare actuala generație?

Stela Enache: E o generație complet diferită. S-au schimbat  vremurile. Eu sufăr dintr-un singur punct de vedere, faptul că a dispărut acea disciplină, acele prietenii care s-au legat. Era alte relații, și relația profesor-elev era alta. Chiar și ora de dirigenție la care puteam aborda teme speciale, pe care acum toți copiii le discută pe drumuri. Slavă Domnului că nu am avut probleme cu drogurile. E o mică-mare diferență. Depinde și de creșterea copilului, de școală, director. Trebuie să fie mult mai atenți la ceea ce se întâmplă șa școală și pe lângă școală, pentru că au apărut aceste nenorociri, drogurile…

CANCAN.RO: Ce părere aveți despre acești influenceri, care reprezintă un exemplu pentru copii, elevi…

Stela Enache: Influența lor e foarte proastă. Noi am avut influenceri din cărți și învățam din cărți. Acolo aveam etalonul pe care voiam să-l atingem, personaltățile după care ne luam. Acești influenceri reprezintă o făcătură de niște oameni care nu au  nimic de spus, decât să-i învețe la rău.

(CITEȘTE ȘI: Dorian Popa s-a decis să spună adevărul. „Am consumat cannabis. Cea mai mare prostie din viața mea”. Cum a fost prins, de fapt)

„Ar trebui să fie un etalon”

CANCAN.RO: Dorian Popa, de exemplu, e și o vedetă de top…

Stela Enache: Știu, știu… Cu atât mai mult, aceste persoane ar trebui să aibă mai mare atenție față de ei înșiși și mai ales față de acești copii pe care-i educă. Să fie un etalon, curați ca lacrima, să nu fie prinși niciodată pe picior greșit. Și în niciun caz să facă ceea ce fac. Condițiile sunt foarte grele, această așa-zisă libertate își spune cuvântul. Și nu mai există acea rigurozitate a societății, a școlilor, a părintelui. Pe vremea mea ne ciocăneau și acasă, și la școală. Copilul trebuie să știe și de frică și de respect. Sunt convinsă că o s-mi sară multă lume în cap. Dar nu se poate ca un copil să te reclame că l-ai certat sau i-ai dat o palmă la fund.

În străinătate, părinții nu mai au voie să spună absolut nimic copilului. Pentru că vine poliția și-l ia de acasă. Noi trebuie să-i educăm, nu să crească precum niște buruieni.

(CITEȘTE ȘI: Dorian Popa, dialog halucinant cu polițiștii care l-au testat anti-drog. “Se așteptau să ies pozitiv la cocaină”. De ce a fumat cannabis)

„Ne rămâneau foarte puțini bani”

CANCAN.RO: Cum era în comunism, ca și artistă care ieșea în afara granițelor?

Stela Enache: Cine avea ceva de spus și avea contract, semnat din țară, în care ți se spunea cât aveai de adus statului, dacă erai bun de plecat în străinătate nu era nicio problemă. Dar de fiecare dată când trebuia să plec, dârdâiam dacă-mi iese viza. Acum granițele sunt deschise, intră și iese cine vrea.

CANCAN.RO: Vă rămâneau suficienți bani și pentru dumneavoastră?

Stela Enache: Ne rămânea foarte puțin. Din acel procentaj, când intram în țară, în 24 de ore trebuia să depunem banii. Erau alte vremuri, alte legi. Era puțină constrângere. Dar acum e nevoie de puțină rigorizate, legi mai clare..

„Trebuie să fii atentă, să nu cazi în derizoriu”

CANCAN.RO: Ce părere aveți despre actuala generație de artiști?

Stela Enache: S-au schimbat datele problemei și-n materie de muzică. Noi puneam preț pe melodie, pentru a transmite un sentiment, să faci să vibreze coarda celui care ascultă. Din punct de vedere tehnic se stă mult mai bine, dar ca și conținut foarte prost. Am observat însă o tendință de a relua refrenele vechi și de a face o nouă melodie, ceea ce înseamnă că acele piese vechi și-au lăsat amprenta.

CANCAN.RO: Mai mergeți la concerte?

Stela Enache: Da, dar fac o selecție foarte riguroasă. Sunt și foarte atentă, pentru că sunt un om cu picioarele pe pământ, știu că orice început are și un sfârșit. Trebuie să fii atentă, să nu cazi în derizoriu.

Cum ține legătura cu regretatul său soț, Florin Bogardo

CANCAN.RO: Au trecut ceva ani de când soțul dvs, Stelian Bogardo s-a stins…

Stela Enache: În curând se împlinesc 15 ani de când el nu mai este. Dar doar din punct de vedere fizic. Faptul că am CD urile, casetele, filmări, e ca o legătură cu el, pentru că-i aud și vocea și îl și văd. Pentru cei care nu mai au nimic, trebuie să fie graznic. Tocmai de aceea, cât timp trăiesc eu, îi voi ține vie memoria. Am fost tot timpul împreună, la filmări, mixaje.

CANCAN.RO: Niciunul dintre copii nu v-a călcat pe urme…Nepoțeii au înclinații artistice?

Stela Enache: Băiatul meu seamănă fizic, leit cu el. Ambii mei copii, și fata și băiatul au însă alte meserii. Dar am doi nepoți cu înclinații, fetița chiar face tobe…

Nu mă bag în viața lor, atâta vreme cât părinții mei nu s-au băgat în viața mea. Așa am fost și eu cu copiii mei, le-am zis să facă o pasiune în ceea ce-și aleg să facă, să fie demni. Nu le-am impus absolut nimic. Văd părinți și bunici care-și împing copiii să cânte, să facă pian, deși nu au niciun talent…Nu, nu se poate face așa ceva.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Ana Maria Pasat este absolventă a Facultății de Litere, din cadrul Universității București A fost redactor la Cotidianul, Sportul Românesc, Ring, Libertatea, Playtech, redactor șef adjunct la Ziarul si Umbra și șef departament la Gardianul, citeste mai mult
Parteneri
Bancul zilei | „Bulă, ai încredere totală în mine, nu?!”
Bancul zilei | „Bulă, ai încredere totală în mine, nu?!”
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a făcut doi copii
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
Ea e "Bombița" pe care nimeni n-o știa, dar care a devenit super vedetă în România! Cum a apărut pe stadion la marea petrecere a echipei
Ea e "Bombița" pe care nimeni n-o știa, dar care a devenit super vedetă în...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Simona Gherghe, adevărul despre plecarea de la cârma emisiunii: „Atât am putut duce”
Simona Gherghe, adevărul despre plecarea de la cârma emisiunii: „Atât am putut duce”
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
GALERIE FOTO Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
GALERIE FOTO Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
“Sunt viu”. Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Care este starea de sănătate a marelui actor
“Sunt viu”. Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Care este starea...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă la Fundeni
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem fi perfecți. Așteaptă-ți zânul perfect aici și mai stai mult și bine.”
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase permisul de 4 zile. Prietena lui a murit, după ce a fost aruncată din maşină
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul şi îl întreabă: - Ai fost cuminte anul acesta?
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Obiectele din camera de hotel pe care nu le poți lua după ce pleci. Mulți le consideră că li se oferă drept cadou
Obiectele din camera de hotel pe care nu le poți lua după ce pleci. Mulți...
Doliu în presa din România. A murit la doar 43 de ani
Doliu în presa din România. A murit la doar 43 de ani
Devine obligatoriu de la 1 OCTOMBRIE 2024. Se va aplica în absolut TOATĂ România
Devine obligatoriu de la 1 OCTOMBRIE 2024. Se va aplica în absolut TOATĂ România
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la  7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu...
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Impactul alimentelor ultraprocesate asupra sănătăţii
Impactul alimentelor ultraprocesate asupra sănătăţii
Maghiarii au pus pe jar toată Transilvania. Este scandal total în politică: Este o creatură hidoasă
Maghiarii au pus pe jar toată Transilvania. Este scandal total în politică: Este o creatură...
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Bancul de marți | Ce fac bețivii la ora 3:00 noaptea, de fapt
Bancul de marți | Ce fac bețivii la ora 3:00 noaptea, de fapt
Fosta iubită a „Prinţului” Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: „Incredibil de frumoasă!”
Fosta iubită a „Prinţului” Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: „Incredibil...
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic:  ”Mai mare bătaie de joc, nu se poate!”
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au poprire pe bunurile comune. Cum au ajuns cei doi soți în această situație gravă
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au poprire pe bunurile comune. Cum au ajuns cei doi...
Schimbare totală la WhatsApp. Milioane de români vor trece printr-o actualizare
Schimbare totală la WhatsApp. Milioane de români vor trece printr-o actualizare
A fost interzis consumul de alcool pe plajă. Se întâmplă în două stațiuni iubite de români
A fost interzis consumul de alcool pe plajă. Se întâmplă în două stațiuni iubite de...
×