Acasă » Știri » Cât de sănătos este să gătești într-un air fryer? Ce spun nutriționiștii: „Friteuza cu aer cald nu este magică”

Cât de sănătos este să gătești într-un air fryer? Ce spun nutriționiștii: „Friteuza cu aer cald nu este magică”

De: Irina Rasoveanu 22/04/2025 | 15:32
Cât de sănătos este să gătești într-un air fryer? Ce spun nutriționiștii:  „Friteuza cu aer cald nu este magică”
Ce spun nutriționiștii despre air fryer?/ Sursa foto: Youtube/ TechRJ

Aparatul air fryer a devenit popular în ultimii ani, iar în unele bucătării este indispensabil. Mulți oameni au înlocuit metodele clasice de gătit din dorința de a servi mese cât mai sănătoase. Ținând cont de „faima” pe care căpătat-o acest electrocasnic, nutriționiștii l-au analizat și au oferit detalii importante despre el. Află, în articol, toate detaliile!

Friteuza cu aer cald, cunoscută și ca air fryer, a devenit foarte populară. Oamenii au început să aleagă acest electrocasnic pentru că nu necesită utilizarea uleiului încins ca în cazul friteuzelor clasice. Astfel, preparatele sunt mult mai sănătoase.

Citește și: Alimentul care te ajută să slăbești 3 kg pe săptămână, potrivit nutriționistei Mihaela Bilic. Este foarte ușor de preparat

Ce spun nutriționiștii despre air fryer

În jurul friteuzei cu aer cald au fost create adevărate dezbateri. În timp ce unii oameni nu au crezut în calitățile acestui electrocasnic, alții au ales să folosească în continuare metodele clasice de gătit. Astfel, nutriționiștii au analizat aparatul și au vorbit despre utilitatea sa.

Aparatul air fryer funcționează cu un sistem de aer cald circulant, o tehnologie inovativă care permite alimentelor să se prăjească, coacă sau chiar rumenească. Totuși, specialiștii avertizează că poate fi și o capcană.

Într-adevăr, reducerea consumului de ulei poate avea beneficii pentru organism, însă alimentele gătite în friteuza cu aer cald trebuie să fie și ele sănătoase. Javier Morallón, profesor de biologie și expert în tehnologia alimentară, a oferit explicații în acest sens.

„Friteuza cu aer poate fi un cal troian pentru multe alimente care nu ne fac bine”, a spus Javier Morallón, potrivit g4food.ro.

La rândul lui, nutriționistul Luis Zamora, a confirmat că aparatul air fryer este o opțiune mai sănătoasă, însă a avut aceeași avertizare pentru utilizatori, și anume să verifice calitatea alimentelor. Potrivit specialistului, friteuza cu aer funcționează mai mult ca un cuptor, așa că nu adaugă calorii suplimentare.

„Friteuza cu aer nu este magică. Ți se pare că orice bagi în airfryer e sănătos, dar nu e așa – totul depinde de ce alegi să gătești”, a transmis nutriționistul.

Citește și: Alimentul care costă doar 7 lei în supermarket și e „campion” la omega 3. Mihaela Bilic: „Are toți nutrienții de care avem nevoie”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×