A câştigat medalii de aur în Ucraina şi Mongolia. L-au declarat ”bucătarul anului” în România!

Publicat: 11/01/2018 | 00:00

Bănăţeanul Marian Popovici a fost declarat bucătarul anului 2017, de către asociaţiile profesionale din domeniu, ACEEA (Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ România) şi Euro Torques, pentru rezultatele obţinute în competiţiile internaţionale unde a reprezentat România. Anul trecut, Marian Popovici a participat la mai multe concursuri, din Ucraina până în Mongolia, de unde a venit acasă cu medalii de aur. CANCAN.RO. SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea incredibilă a tânărului care a reuşit, prin muncă, talent şi perseverenţă, să îşi împlinească visul, deşi soarta nu părea să îl ajute prea mult. (VEZI ŞI: Le-a închis într-o seră şi le hrăneşte cu... Am pătruns în ”maternitatea” de plante carnivore!)

Povestea tânărului bucătar începe într-un sat din Banatul de Munte, la Rudăria, în Caraş-Severin. S-a născut în urmă cu 30 de ani, într-o familie fără mari posibilităţi. Mama sa, o femeie cu probleme de auz şi vorbire, s-a îndrăgostit de un cetăţean peruan, însă acesta a plecat din România la numai trei luni după ce s-a născut Marian.

Femeia a decis să rămână în ţară şi aşa s-au despărţit. S-a recăsătorit cu un bărbat sudo-mut, care l-a crescut pe Marian ca pe copilul lui, motiv pentru care tânărul îl consideră tatăl său şi astăzi. Pasiunea lui Marian pentru bucătărie a început din copilărie, fiind mereu prezent la evenimentele comunităţii, printre bucătarii şi femeile care găteau. S-a înscris şi a absolvit un liceu cu profil alimentar, încercând să-şi urmeze pasiunea. Când a ajuns în armată, Marian a fost repartizat la bucătăria unităţii, unde era mult mai bine decât la instrucţie. (CITEŞTE AICI: În urmă cu 32 de ani, l-a declarat mort la naştere, iar azi… E uluitor ce s-a întâmplat cu un copil abandonat de mamă în maternitate)

Marian este obişnuit să gătească pentru sute de persoane
Marian este obişnuit să gătească pentru sute de persoane

“Am avut de ales şi am ales bucătăria. Însă meseria am învăţat-o după ce am venit din armată, când m-am angajat la un restaurant din Timişoara. Acolo am întâlnit-o pe Mărioara Vîrtop, care este una dintre cele mai apreciate femei bucătar din România, este Maestru în Arta Culinară.  Ea m-a văzut că sunt pasionat şi m-a ajutat foarte mult”, povesteşte Marian, pentru CANCAN.RO. SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Nu uită de unde a plecat!

S-a pregătit foarte bine şi a reuşit să ajungă la rangul de Executiv Chef, penultimul în arta culinară, însă vrea să obţină în acest an titlul de Maestru al Artei Culinare. Chiar dacă, astăzi, este unul dintre cei mai căutaţi bucătari din vestul ţării, coordonând evenimente şi de peste 700 de persoane, Marian nu uită de unde a plecat. La fiecare competiţie internaţională la care participă, tânărul bucătar merge cu geanta plină de pliante cu Morile de la Rudăria şi cu Cascada Bigăr. (NU RATA, AICI: Un consultant financiar dă ponturi. Îi învaţă pe români cum să facă bani: ”E simplu! Trebuie doar să…”)

Taur la proţap, un fel pe care îl găteşte cu măiestrie
Taur la proţap, un fel pe care îl găteşte cu măiestrie

“Întodeauna le povestesc colegilor şi oamenilor pe care îi întâlnesc despre zona de unde mă trag eu. Le dau pliante şi le spun ce frumos este. Pe mulţi i-am convins să vină şi să viziteze România şi au fost încântaţi de ce au văzut aici”, spune tânărul.

De altfel, noaptea dintre ani a petrecut-o acasă, în Caraş-Severin, la un restaurant din Bozovici, unde a gătit pentru aproximativ 500 de persoane. “Eu muncesc de Revelion. Atunci este oglinda activităţii mele şi scot cele mai bune meniuri pe care le am. O să sărbătoresc şi eu când am timp, ne adunăm noi bucătarii şi facem revelionul nostru, după ce se termină sărbătorile”, mai povesteşte Marian. (VEZI ŞI: VIDEO EXCLUSIV. Plăteşte şi 30 de mii de euro pentru a personaliza un ”monstru”. El este regele tirurilor! Are cele mai frumoase camioane din România)

Acum, tânărul bucătar se pregăteşte să-şi facă o echipă de pasionaţi în arta culinară cu care să cutreiere lumea şi să participe la evenimentele la care este invitat, pe toate meridianele.

“Eu sunt invitat prin toată lumea, la românii din Spania, din Ucraina, Serbia şi în foalte multe ţări. Vreau să adun o echipă de bucătari tineri, pe care să-i ajut să înveţe meserie şi cu ei să cutreier lumea. Ăsta e visul meu”, afirmă Marian, care se simte împlinit şi spune că dacă ar fi să o ia de la capăt şi să-şi aleagă o nouă meserie, ar alege bucătaria fără nicio ezitare. (NU RATA, AICI: Poveste de succes! A lucrat la cules în Spania, iar acum… Câştigă mii din euro din scaieţi!)

DAN ANDREI

 

Citește și...