A facut jumatate de milion de dolari intr-un an!

Publicat: 03/09/2018 | 15:24
A facut jumatate de milion de dolari intr-un an!

Nu vorbim despre vreun director de multinationala si nici despre un antreprenor care a dat lovitura cu vreo aplicatie pentru telefon. Este o reprezentanta a sexului frumos, numele ei este Corina, are 23 de ani si a castigat intr-un an o jumatate de milion de dolari. Cum? Corina face videochat in cel mai cunoscut studio din Capitala si munceste cel putin 9 ore in fiecare zi. Citeste in continuare povestea Corinei si afla secretul unei pustoaice care si-a indeplinit cel mai mare vis al ei.

Videochatul s-a raspandit in Romania si continua sa o faca de cativa ani buni incoace. De cand domeniul a devenit complet legal, fetele dornice sa castige multi bani intr-un timp foarte scurt, se angajeaza la videochat. Fie ca lucreaza part-time, pentru ca sunt inca studente, sau full-time, cert este ca fiecare fata ajunge sa castige de cateva zeci de ori mai mult decat salariul minim pe economie in Romania.

Sute de studiouri de videochat in Bucuresti

Internetul abunda de anunturi cu si despre videochat, care mai de care mai tentante, motiv pentru care fetelor care vor sa intre in aceasta industrie le revine o misiune foarte grea: aceea de a alege cel mai bun studio de videochat. Iar “cel mai bun studio de videochat” trebuie musai sa fie unul care lucreaza legal, conform legislatiei in vigoare, dar si sa le ofere fetelor un commision progresiv, in functie de performantele lor. In plus, spun cele care lucreaza deja de ani buni in aceasta industrie, un factor foarte important il constituie echipa din spatele lor: de la team-leaderi si pana la manageri sau echipa de marketing.

Corina a ales un studio de videochat situat in buricul Bucurestiului si a facut aceasta alegere, spune ea, in urma unui research de cateva ore bune. A cautat cele mai mari studiouri, le-a citit site-ul din scoarta-n scoarta, a cautat pareri despre fiecare studio in parte si s-a uitat foarte atent pe forumuri.

“Cred ca oricine isi doreste sa faca performanta si sa ajunga sa castige peste 20.000$ lunar, o poate face. Trebuie doar sa isi seteze un tel si sa stie exact pentru ce munceste. Un element foarte important pentru un viitor model de videochat cred ca este si alegerea studioului. In primul rand, trebuie sa fie cunoscut, pentru ca doar asa poti avea certitudinea ca lucreaza legal. Eu am prietene care au lucrat la inceput in studiouri de apartament si nu le-a fost bine deloc din punct de vedere legal, dar nu vreau sa intru in detalii”, ne spune Corina, model de 2 ani la Charm Studios.

Charm Studios este cunoscut ca fiind “cel mai bun studio de videochat din Bucuresti” sau “studioul cu masini”, pentru ca si-au gasit o metoda de promovare inedita: 50 de masini colantate stau parcate in tot Bucurestiul.

Statistic vorbind, Romania ocupa locul intai in lume in industria videochat, iar psihologii vin cu argumente: Romancele sunt frumoase, sunt destepte si, cel mai important, isi doresc independenta financiara. Ori prin independenta financiara la un nivel peste mediu, la cum se prezinta Romania in ultimii ani, nu putem intelege decat videochat. Nu este o rusine, iar romanii au inceput sa se informeze din ce in ce mai mult despre lucrurile astea si au inceput sa inteleaga ca este o meserie ca oricare alta. Evident, exista si reversul medaliei, cel prin care fetele astea muncesc din greu si pot avea parte de traume la nivel psihologic”, a declarat Romina Stoian, psiholog.

Asadar, nu e de mirare ca din ce in ce mai multe tinere se indreapta catre studiourile de videochat din Bucuresti. Si nu e de mirare nici faptul ca ele ajung sa castige, intr-un an, cateva sute de mii de euro.

 

Citește și...