A fost condamnat la moarte prin spânzurare din cauza unei melodii! „L-a insultat pe profet. Tribunalul l-a găsit vinovat”

Autor:
Publicat: 11/08/2020 | 14:22
A fost condamnat la moarte prin spânzurare din cauza unei melodii! „L-a insultat pe profet. Tribunalul l-a găsit vinovat”

Yahaya Sharif, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la moarte prin spânzurarea din cauza unei melodii. Acesta a fost acuzat de către tribunal de blasfemie la adresa profetului Mohamed, au anunţat luni autorităţile judiciare din oraşul Kano.

Un tribunal care aplică Sharia – legea islamică în vigoare în numeroase state cu majoritate musulmană din nordul Nigeriei – l-a condamnat pe Yahaya Aminu Sharif la moarte prin spânzurare pentru insultarea profetului într-unul dintre cântecele sale, a declarat pentru AFP Baba-Jibo Ibrahim, purtător de cuvânt al autorităţilor judiciare locale, potrivit Agerpres. (CITEȘTE ȘI: CINCI INFLUENCERIȚE AU FOST CONDAMNATE LA DOI ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRILE DE PE TIKTOK! CARE SUNT ACUZAȚIILE CE LE-AU FOST ADUSE)

„A cântat o melodie în care l-a insultat pe profet. Tribunalul l-a găsit vinovat şi a fost condamnat la moarte″, a declarat pentru DPA secretarul executiv al Comitetului pentru Cenzură din statul Kano, Ismaila Na Abba Afakallah.

Melodia artistului a stârnit proteste

Se pare că Yahaya Sharif a declanșat o întreagă revoltă prin intermediul piesei sale. Artistul ar fi difuzat melodia pe WhatsApp în luna martie, iar acestui lucru a stârnit proteste agresive. (VEZI ȘI: PARE BANC, DAR NU ESTE! UN ROMÂN FACE PUȘCĂRIE ÎN SPANIA PENTRU CĂ ȘI-A JIGNIT SOȚIA. PENTRU CE CUVÂNT A FOST CONDAMNAT)

În oraşul Kano au avut loc proteste în urma difuzării pe reţelele de socializare a melodiei. Mai mult, manifestanţii au incendiat casa familiei artistului şi au defilat pe străzile oraşului solicitând arestarea acestuia.

Artistul condamnat poate ataca decizia în instanță. În trecut mai multe pedepse cu moarte pentru mai multe fapte ca adulter, omor sau homosexualitate, însă până în prezent a avut loc o singură execuție, iar unora dintre cei găsiţi vinovaţi le-au fost amputate membre, conform DPA.