A început scandalul în cazul Eurovision-ului 2020! Șefii TVR sunt acuzați că…

Publicat: 23/01/2020 | 22:55

Rumoarea din jurul concursului Eurovision pare să nu lipsească nici în acest an. Fanii sunt neliniștiți că, până la această dată, TVR nu a comunicat detalii despre organizare și lansează tot felul de scenarii pe grupurile de profil, de pe rețelele de socializare. (VEZI ȘI: CÂND ESTE EUROVISION 2020 ȘI UNDE VA AVEA LOC)

De 15 ani, Eurovisionul a venit „la pachet” cu neînțelegeri, certuri, probleme între artiștii participanți la concurs, între fani și artiști sau între artiști și TVR. Iar disputele par să continue și în acest an.

Fanii de pe grupurile Eurovision România au început deja să vocifereze pe internet pentru că nici până la ora aceasta nu s-ar ști nimic clar despre acest concurs internațional, în raport cu alți ani când se știa – deja din luna decembrie – cine și cum participă. Singurul lucru cert este anunțul sec al TVR că România ar fi fost înscrisă în concurs. Nu se știu însă, deocamdată, alte detalii: cine, cum va participa sau cu ce piese.

Fanii Eurovisionului se revoltă

Ester ne-a reprezentat țara fără succes în 2019

De altfel, pentru că TVR nu a oferit date precise despre acest eveniment de mare amploare pentru România, mai multe oficialități, din alte orașe decât Capitala, ar fi propus soluții. „Astfel, primarul Cherecheș ar fi spus că ar vrea să organizeze Eurovisionul în Baia Mare. La fel ar fi vrut și domnul primar din Buzău”, spun sursele CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Fanii Eurovision au încercat să facă ceva în această privință. Astfel, conform surselor noastre, ei au început să-i trimită mesaje cu întrebări lui Dan Manoliu și celorlalți organizatori de la TVR, dar se pare că nu au primit vreun răspuns clar.

„Tinerii fani ai Eurovisionului care țin viu motorul acestui concurs pe site-urile de socializare, sunt extrem de revoltați și consideră că nu sunt tratați cu respect. Nici ei și, evident, nici artiștii care și-ar dori să participe la ediția 2020.

Astfel, s-au făcut tot felul de scenarii, lumea întrebându-se, pe bună dreptate, dacă se va mai ține acest concurs și în acest an, sau dacă se va trimite cineva aflat în grațiile TVR-ului”, ne spune unul dintre suporterii de pe Internet ai concursului. (PIESELE DE LA EUROVISION 2019. ASCULTĂ TOATE MELODIILE)

În lipsa informațiilor, apar scenariile…

Site-ul Eurovision Romania a rămas în 2019

Ce e drept, în anii trecuți, până spre finalul lui ianuarie se știau nu numai noul regulament, ci și lista artiștilor participanți. Anul acesta, deși mai sunt câteva zile până în luna februarie, pe site-ul Eurovision al TVR există doar informația, veche de acum un an, că Ester este finalista 2019.

Supoziții sunt multe, unele voci susținând că „TVR nu mai are bani de acest concurs, deci nu se va mai face și gata”, în timp ce alții  spun: „TVR a ales deja pe cineva și ne vor anunța ei când vor vrea ei cine este norocosul sau norocoasa„.

În lipsă de altceva, fanii Eurovision caută singuri posibile vedete care să participe. Printre favoritele lor se află Laura Bretan, care, spun gurile rele, ar fi fost defavorizată de către organizatori în urmă cu un an, în ciuda vocii sale extraordinare și a piesei magnifice – My Father – compusă de Mihai Alexandru.

Singurul care nu are nicio problemă este Mihai Trăistariu, care și-a jurat că va participa de fiecare dată, până când va reuși să aducă trofeul Eurovision acasă în România. (NU RATA: MIHAI TRĂISTARIU A OBȚINUT UN JOB DE PREZENTATOR TV. UITE CE TELEVIZIUNE L-A ANGAJAT PENTRU „MATINAL”)

Istoria României la Eurovision

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu. Anul trecut, România a ratat calificarea în Marea Finală Eurovision.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...