A murit Tamara Buciuceanu-Botez. Celebra actriță avea 90 de ani

Publicat: 15/10/2019 | 17:51

Tamara Buciuceanu-Botez a murit în această după amiază, la Spitalul Elias din Capitală. Anunțul trist a fost făcut de surse medicale. Vă reamintim că regretata actriță a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase.

Citește și: Sfâșietor! Mesajul transmis pe pagina de Facebook a nepotului Tamarei Buciuceanu-Botez la scurt timp după ce actrița a murit

Tamara Buciuceanu-Botez a murit la 90 de ani

UPDATE 18:18 – Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, a anunțat oficial vestea tristă că actrița Tamara Buciuceanu-Botez s-a stins din viață. 

“Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!” este tristul anunț pe care l-a făcut doctorul Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Elias.

Citește și: Boala cruntă de care suferea Tamara Buciuceanu-Botez. De ce a murit îndrăgita actriță

Știre inițială: Surse medicale au precizat pentru Mediafax că actrița Tamara Buciuceanu-Botez a murit în urmă cu puțin timp la Spitalul Elias din Capitală.

Citește și: A murit Tamara Buciuceanu Botez! Ce le-a cerut apropiaților pe patul de spital: ultima dorință

Actrița, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din București, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

Citește și: Ultima apariție la TV a Tamarei Buciuceanu. Era extrem de slăbită

Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut pe 10 august 1929 în orașul Bender din Republica Moldova
Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut pe 10 august 1929 în orașul Bender din Republica Moldova

Citește și: Tamara Buciuceanu Botez a murit. Cum a răbufnit Carmen Tănase atunci când… ”Să vă fie rușine!”

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

Citește și: Fotografie de colecție cu Tamara Buciuceanu, din anii studenției! Incredibil cât de frumoasă era

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

 

Citește și...