A murit unul dintre cei mai mari oameni de media din lume. Avea 97 de ani

Publicat: 13/08/2020 | 08:04
A murit unul dintre cei mai mari oameni de media din lume. Avea 97 de ani

Sumner Redstone, considerat unui dintre cei mai importanți oameni de media din lume, cel care a construit cel mai mare gigant din industrie cu achiziții ale Viacom, Paramount Pictures și CBS Corp, a trecut în neființă.

Potrivit celor care au lucrat cu el, Redstone a fost un vizionar, operator și dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global. Magnatul a murit pe 11 august la domiciliul său din Los Angeles. Avea 97 de ani.

Citește și: Paznic de la Domul din Milano, luat ostatic și amenințat cu un cuțit. VIDEO

„A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat, care lasă în urmă o moștenire uriașă atât în ​​afaceri, cât și în filantropie”, a declarat miercuri, directorul general ViacomCBS, Bob Bakish.

Cum a început afacerea

Redstone a preluat de la tatăl său un lanţ de cinematografe pe care l-a transformat într-un imperiu media, în care se regăsesc Paramount Pictures, CBS şi MTV.

Sumner Redstone, o figură importantă din mass-media, a moştenit de la tatăl său o afacere pa care a transformat-o în imperiu. A inclus Viacom, Paramount Pictures, CBS Corp și MTV.

National Amusements, compania cu capital privat a familiei Redstone care controlează ceea ce este acum ViacomCBS , a confirmat că Redstone a murit marți după-amiază. După ani bătălii publice cu membrii familiei, el a fost în contact strâns în ultimii trei ani cu fiica sa, președintele ViacomCBS, Shari Redstone, și alții din familia sa extinsă.

„Tatăl meu a dus o viață extraordinară, care nu numai că a modelat divertismentul așa cum îl știm astăzi, dar a creat o moștenire incredibilă a familiei”, a declarat Shari Redstone pentru Variety. „Prin toate, ne-am împărtășit o mare dragoste unul pentru celălalt și a fost un tată minunat, bunic și străbunic. Sunt atât de mândră că sunt fiica lui și îmi va fi dor de el întotdeauna”.

Nu rata: Polițiștii care se ocupă de destructurarea clanurilor de interlopi acuză: „Divizia este sabotată din interior de cârtițele infractorilor”

Sumner Murray Rothstein s-a născut la Boston pe 27 mai 1923. Tatăl său, operator de cluburi de noapte, și-a schimbat ulterior numele de familie german. Sumner a absolvit Harvard și a servit în serviciile de informații ale Armatei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După război, a absolvit Facultatea de Drept Harvard și a lucrat pentru guvernul federal, informează Variety.