Accident feroviar în Cehia! Două trenuri s-au ciocnit: 24 de răniți și doi morți!

Publicat: 08/07/2020 | 08:04
Accident feroviar în Cehia! Două trenuri s-au ciocnit: 24 de răniți și doi morți!

Un accident feroviar a avut loc în Cehia, când două trenuri s-au ciocnit. Doi oameni și-au pierdut viețile, iar alți 24 au fost răniți, unii dintre ei destul de grav.

CITEȘTE ȘI: UN BĂRBAT DIN ARAD A SFÂRȘIT SUB ROȚILE UNUI TREN. TOTUL PARE SĂ FI FOST UN ACCIDENT NEFERICIT

Accidentul feroviar a avut loc în nord-vestul Cehiei, în apropiere de graniţa cu Germania, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, transmite Reuters. Concret, cele două trenuri s-au ciocnit între Pernink, la circa 10 kilometri de Germania, şi Nove Hamry, în regiunea staţiunii Karlovy Vary.

Agenţia de presă CTK a relatat că trenurile s-au ciocnit la mai puţin de un kilometru de staţia Pernink. Unul dintre trenuri se îndrepta spre Johanngeorgenstadt, în Germania.

Din nefericire, cel puțin doi oameni au murit, iar dintre cei 24 de răniți, nu mai puțin de nouă au răni destul de grave. Serviciile germane de urgenţă au asistat răniţii la locul accidentului, aflat într-o zonă cu dealuri împădurite, a relatat CTK.

Accident feroviar în Bacău! Trei oameni au murit

Un accident feroviar a avut loc, luni după-amiază, în localitatea Dumbrava, comuna Itești, la câțiva kilometri de municipiul Bacău. În autoturismul lovit de tren se aflau cinci persoane, iar trei dintre ele și-au pierdut viața, impactul fiind violent.

NU RATA: ACCIDENT FEROVIAR ÎN DÂMBOVIȚA. UN TREN A DERAIAT DUPĂ CE A ACROȘAT UN TIR

Conform celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Constantin Ene” Bacău, accidentul feroviar a avut loc în jurul orei 15.00, la trecerea de cale ferată din Dumbrava. În urma impactului violent, autoturismul a fost distrus, iar persoanele aflate pe bancheta din spate au decedat. Șoferul și pasagerul din dreapta lui au fost răniți și au fost preluate în stare gravă și inconștiente de un echipaj SMURD care a sosit la fața locului. „La locul intervenţiei s-au deplasat colegi ai inspectoratului cu o Autospecială cu Apă şi Spumă, Descarcerarea Grea și ambulanțele cu echipaje de la SMURD”, a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău.