Alertă de cutremur puternic, în România?! Marius Marinescu, semnal de alarmă: când ar putea avea loc un seism similar celui din ’77

Publicat: 01/06/2020 | 08:18
Alertă de cutremur puternic, în România?! Marius Marinescu, semnal de alarmă: când ar putea avea loc un seism similar celui din ’77

În România au loc, aproape zilnic, cutremure de mică intensitate, însă senatorul Marius Marinescu a tras un semnal de alarmă cu privire la data la care ar putea avea loc un seism similar celui din ’77. 

Senatorul Marius Marinescu a vorbit despre probabilitatea producerii unui cutremur puternic, la fel ca cel din ’77, în România. Acesta este de părere că astfel de seisme au loc o dată la 40 de ani, iar la noi în țară s-ar putea produce în orice moment un cutremur devastator.

NU RATA – GHEORGHE MĂRMUREANU, ANUNŢ IMPORTANT! CÂND VA FI LOVITĂ ROMÂNIA DE UN CUTREMUR URIAŞ: „AVEM UN CENTRU UNDE SE CONTROLEAZĂ TOT CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN LUME”

„Dacă ne uităm şi vedem o situaţie statistică, vom observa că aceste cutremure mari au avut loc la aproximativ 40 de ani şi cele foarte mari la o distanţă de 70 de ani. Aş menţiona câteva cutremure: cel cu magnitudinea de 7,7 din 1738 – a fost distrusă şi Cetatea Bucureştilor sau Curtea Veche, cum se spunea, reşedinţa domnească. A urmat cutremurul din 1802, cu magnitudinea de 7,9 – Bucureştii au fost puşi la pământ, majoritatea clădirilor, a căzut şi turnul Colței, au fost şi mai multe decese. A urmat cutremurul din 1838, atenţie!, cu magnitudinea de 7,5 – au fost circa 100 de morţi” a spus Marius Marinescu pentru DCNews.

„În orice moment se poate produce un cutremur foarte mare”

Mai mult, la o simplă analiză a statisticilor, acesta este de părere că în orice moment se poate produce un cutremur puternic în România.

CITEȘTE ȘI – CUTREMUR ÎN ROMÂNIA, ÎN NOAPTEA DE MARȚI SPRE MIERCURI. CE MAGNITUDINE A AVUT SEISMUL

„A urmat cutremurul foarte mare din 1940, de aproximativ cu magnitudinea de 7,4 – au murit aroape 1600 de oameni şi au fost distruse vreo 106.000 de case în Bucureşti. Erau mai mult case la timpul respectiv, nu erau blocuri. În perioada interbelică, s-au construit vreo 400 de blocuri. S-a prăbuşit blocul Calton, care era cel mai înalt la timpul respectiv. A urmat cutremurul din 1977. Dacă e să ne uităm pe această prognoză, vedem că în orice moment se poate produce un cutremur foarte mare. Problema este dacă noi suntem pregătiţi! Am spus că din punct de vedere al salvării sinistraţilor este foarte dificil. Nu mai putem avea o intervenţie a sinistraţilor ca în 1977″, a mai completat Marius Marinescu pentru sursa citată.

Citește și...