Alertă de gradul 0 la Casa Albă. Donald Trump, dus într-un buncăr de frica protestarilor

Publicat: 01/06/2020 | 10:52
Alertă de gradul 0 la Casa Albă. Donald Trump, dus într-un buncăr de frica protestarilor

Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă, pentru a fi pus la adăpost, vineri seară, când protestatarii din jurul Casei Albe începuseră să devină violenți, potrivit New York Times.

Informația a fost confirmată și pentru CNN și de un oficial al Casei Albe, precum și de o sursă din rândul forțelor de ordine. Momentul a coincis cu faptul că protestararii strigau împotriva președintelui și chiar aruncau cu pietre și sticle. Anterior, oamenii reușiseră să intre pentru scurt timp pentru scurt timp în Departamentul Trezoreriei, al cărui sediu se află în apropiere de Casa Albă.

Printre alte probleme, oamenii protestează pentru George Floyd, un american de culoare prezentat drept un om generos care şi-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei covid-19, a murit cu faţa la pământ şi gâtul sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis, în nordul Statelor Unite, unde a venit din Texas pentru a începe o nouă viaţă, relatează News.ro.

La un moment dat, îngrijorați pentru siguranța președintelui, agenții Secret Service l-au dus degrabă pe șeful Casei Albe într-un buncăr subteran care a fost folosit și în timpul atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Nu rata: Anunț-șoc în plină pandemie. Donald Trump ia preventiv hidroxiclorochină, deși nu este bolnav: ”Eu cred că e bun…”

Trump, în buncăr alături de familiei

Donald Trump a stat în buncăr mai puțin de o oră, după care a fost dus la etaj. În cele din urmă, agenții au decis că președintele nu este cu adevărat în pericol.

Prima-doamnă, Melania Trump, și fiul lor, Barron Trump, l-au însoțit, de asemenea, pe președinte în buncăr, conform protocolului de securitate. Centrul pentru Operațiuni de Urgență se află în subteran, în aripa estică a Casei Albe.

A doua zi după incident, Melania Trump ar fi decis în ultimul moment să nu mai vină sâmbătă seara cu președintele la Centrul Spațial Kennedy pentru a vedea lansarea misiunii SpaceX.

Citește și: Robert de Niro, cuvinte dure la adresa lui Donald Trump! „Un nebun spune tot felul lucruri, iar cei din jurul său încearcă să rezolve”

Război pe Twitter

Președintele nu a apărut în public duminică, a preferat să se războiască pe Twitter cu criticii săi, deși, potrivit New York Times, unii consilieri de campanie i-au recomandat să se adreseze națiunii printr-un mesaj televizat și i-au spus că mesajele lui transmise pe rețeaua socială nu fac decât să toarne și mai mult gaz peste foc.

Casa Albă era destul de pustie, duminică, angajații primind mesaje pe e-mail prin care erau sfătuiți să evite să vină la muncă, dacă nu este absolut necesar. Nici principalii consilieri, Mark Meadows, și Jared Kushner, ginerele lui Trump, nu s-au aflat în timpul weekendului la Casa Albă, informează Mediafax.

Te poate interesa: Twitter a semnalat că Donald Trump propagă informații false! Președintele american amenință că va închide rețelele sociale