Alertă în Asia! Un caz de ciumă bubonică a fost diagnosticat în China!

Publicat: 06/07/2020 | 14:53
Alertă în Asia! Un caz de ciumă bubonică a fost diagnosticat în China!

Autoritățile din Asia sunt în alertă după ce un caz de ciumă bubonică a fost diagnosticat în China. 

Medicii chinezi au emis o alertă după ce, ieri, la un spital din Bayannur, Mongolia Interioară, a fost diagnosticat un caz de ciumă bubonică.

Mai mult decât atât, încă nu se cunoaște modul în care pacientul s-a infectat, scrie Sky News

Consumul de animale vânate, interzis

Alerta de gradul al treilea prevede ca oamenii să raporteze dacă văd marmote bolnave sau moarte și să anunțe medicii dacă au febră. De asemenea, este interzis consumul de animale vânate, în special șobolani, care sunt purtători de ciumă. 

„Moartea neagră” a fost una dintre cele mai violente pandemii din istoria lumii, ucigând aproximativ o treime din populația globului. Ciuma bubonică s-a răspândit în Europa după anul 1347, iar în Marea Britanie aproape jumătate din populație a murit în timpul epidemiei.

În ultimii ani, cazurile au devenit foarte puține, între 2009 și 2018 fiind raportate doar 26 de îmbolnăviri, dintre care 11 decese. 

Simptomele ciumei bubonice includ febră, ganglioni limfatici inflamați și o stare de slăbiciune generală. Dacă bolnavul nu primește rapid antibiotice, ciuma poate fi fatală. 

În noiembrie anul trecut, provincia autonomă chineză Mongolia Interioară a raportat patru cazuri grave de „moarte neagră”, bolnavii suferind de ciumă pulmonară. 

O tulpină nouă de virus gripal, capabilă să se transforme în pandemie, a fost identificată recent de oamenii de știință în China. Virusul, pe care cercetătorii îl numesc G4 EA H1N1, se poate dezvolta și se poate înmulți în celulele din căile respiratorii umane. Ei au găsit dovezi ale unor infectări recente la persoane care au lucrat în abatoare și fermele de porci din China.

Foto: pixabay.com