Am aflat adevăratul motiv al tragediei din Penitenciarul Satu Mare. Ce a declanșat infernul

Autor: C. C.
Publicat: 19/03/2020 | 19:10

A fost alertă de gradul zero la Penitenciarul Satu Mare, după ce, miercuri seară, un incendiu a izbucnit în una dintre celule. Incidentul nefericit s-a soldat cu cinci victime: trei deținuți și-au pierdut viața, iar alți doi se află în stare gravă. La nici 24 de ore de la tragedie, detalii halucinante au ieșit la iveală. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vi le prezintă, în exclusivitate. (CITEȘTE ȘI: CE ESTE FAVIPIRAVIR ŞI CUM DISTRUGE VIRUSUL COVID-19)

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor amănunte de-a dreptul șocante și de ultimă oră legate de incidentul care s-a petrecut în Penitenciarul Satu Mare. (NU RATA: MĂRTURIILE TULBURĂTOARE ALE UNUI ROMÂN AFLAT ÎN CARANTINĂ)

Amânat de patru luni în Comisia pentru liberare condiționată

Potrivit unor surse D.A.S. categoria A, totul ar fi început după ce unul dintre deținuții din celulă ar fi instigat la incendierea camerei de detenție. Conform unor surse din mediul penitenciarelor, responsabil de tragedia de la Satu Mare ar fi deținutul Lakatos P. Karoly, care ar fi pus focul în celulă, pe fondul nemulțumirii că ar fi fost amânat timp de patru luni în Comisia pentru liberare condiționată.

Trei deținuți au murit într-un incendiu-protest la Penitenciarul Satu Mare. Sursă foto: presasm.ro

Mai mult decât atât, anumite surse din mediul judiciar au susținut faptul că numărul mare al bagajelor din cameră, dar mai ales al saltelelor din burete, interzise, de altfel, în spatele gratiilor, ar fi condus la numărul mare de victime. (NU RATA: GIGI BECALI A ÎNVĂȚAT SĂ PĂSTREZE “DISTANȚA SOCIALĂ”. CUM INTERACȚIONEAZĂ ACUM CU CERȘETORII)

Am aflat adevăratul motiv al tragediei din Penitenciarul Satu Mare

Echipajele ISU au fost chemate imediat

”Vă informăm că, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deţinere. Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan iniţiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeaşi cameră de deţinere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la faţa locului s-au deplasat şi echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate”, a transmis, miercuri seară, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Inițial, se vehiculase că protestul deținuților s-ar fi declanșat ca urmare a reducerii programului de vizite, după instituirea stării de urgență, provocată de criza coronavirusului.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...