Anchetă la Penitenciarul Codlea. Șapte deținuți au înghițit obiecte metalice

Publicat: 28/01/2019 | 20:26

Șapte deținuți de la Penitenciarul Codlea, județul Brașov, sunt cercetați pentru abateri disciplinare, după ce ar fi ingerat, în mod voluntar, voluntar obiecte metalice. După ce au primit ajutor medical la un spital public, deținuții au fost transferați la un spital penitenciar.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache, a declarat, luni, pentru corespondentul Mediafax, că cei șapte deținuți au ingerat obiectele metalice în 23 ianuarie și au primit îngrijiri medicale, prima dată, la spitalul public.

„Șapte deținuți de la Penitenciarul Codlea au ingerat voluntar obiecte de natură metalică, iar urmare a acestui fapt le-a fost acordată asistența medicală de urgență, au fost prezentați la un spital din rețeaua publică de sănătate”, a spus Marache.

Ulterior, persoanele deținute au fost duși la Spital Penitenciar din cadrul sistemului penitenciar. Pentru că au înghițit obiectele, cei șapte sunt acum cercetați.

Citește și: SCANDAL MONSTRU ÎN PENITENCIAR, DUPĂ CE UN INTERLOP S-A CĂSĂTORIT CU PSIHOLOAGA PUȘCĂRIEI RAHOVA! S-A DECLANȘAT ANCHETA

Liviu Matche: ”Această versiune de autoagresiune reprezintă abatere disciplinară”

„Această versiune de autoagresiune reprezintă abatere disciplinară, sens în care a fost demarată procedura disciplinară împotriva celor șapte”, a mai spus Liviu Matache.

Acesta a precizat că nu este cunoscut motivul pentru care cei șapte au ales să recurgă la un astfel de gest, fiind demarată o anchetă internă.

Surse locale au precizat că cei șapte ar fi fost băuți în penitenciar și ar fi ales să ingereze obiectele metalice în semn de protest.

Citește și: CE A FĂCUT ÎN PENITENCIAR SINGURUL ROMÂN CARE EXECUTĂ O CONDAMNARE DE 99 DE ANI

Citește și...