Antonia, ce ai vrut să zici, de fapt? Gianina Corondan critică dur un vers dintr-o piesă a iubitei lui Alex Velea: „Nu ai cum să inventezi tu apa caldă”

Publicat: 26/05/2020 | 16:05
Antonia, ce ai vrut să zici, de fapt? Gianina Corondan critică dur un vers dintr-o piesă a iubitei lui Alex Velea: „Nu ai cum să inventezi tu apa caldă”

Renumita jurnalistă Gianina Corondan critică dur limbajul Antoniei. Prezentatoarea emisiunii ”Vorbește corect” de la TVR 1 spune că iubita lui Alex Velea făcut o gafă de proporții într-una dintre melodiile sale extrem de ascultate.

Gianina Corondan a luat la rost un vers din piesa ”Vorbește lumea” a Antoniei, lansată în anul 2016. Cântăreața spune la un moment dat: „Şi aberezi, nu ştii ce să mai inventezi no / nou”.

Drept pentru care, jurnalista de la TVR 1 s-a văzut nevoită să fie ”avocatul” limbii române și al gramaticii. Aceasta a explicat din ce punct de vedere poate fi greșită formularea artistei.

CITEȘTE ȘI: Boala rară de care suferă Natalia Oreiro! A ţinut totul secret până acum. Îi afectează serios cariera

Mai mult, Gianina a făcut aluzie și la faptul că în engleză probabil ar suna corect versul artistei, dat fiind faptul că Antonia a locuit de mica în Statele Unite și engleza poate fi considerată o limbă maternă în cazul ei. Aici, prezentatoare îi ”disculpă” cumva eroarea în exprimare.

„Am acest dubiu…poate e în limba engleză. Dacă este ‘no’, este bine, este o intervenţie a unui artist. Dacă e ‘Nu ştii ce să mai inventezi, no şi nu nou…’ Dar dacă e nou, nu ai cum să inventezi apa caldă. E un pleonasm, o mare greşeală. În româneşte nu se zice să inventezi ceva vechi. Deci, aş contrazice ideea că e cuvânt nou. Putea să spune e, uh, măcar să fi zis nouţ. Era cu schepsis, dar aşa”, a spus Gianina Corondan la emisiunea ”Vorbește corect”.

CITEȘTE ȘI: Momente îngrozitoare pentru Brian May! Chitaristul de la trupa Queen a suferit un atac de cord

Antonia, agramată?

Nu este prima dată când Antonia este luată la rost și acuzată că nu știe să vorbească sau să scrie corect în limba română. Încă de la stabilirea sa în România, jurnaliștii i-au observat greșelile în exprimare, din cauza faptului că a crescut de mică în America. Cu timpul, iubita lui Alex Velea a învățat multe, însă sunt dăți în care și în prezent este luată la rost de fani pentru diferite scrieri pe contul personal din online.

Într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani echipei “D – Paparazzi”, de la Kanal D, Antonia s-a bâlbâit rău, și a și recunoscut că nu știe să vorbească. “Face putin parte sa demonstrez, dar cel mai multi adica nu fac gen aaa uitati-va la mine”, “ Am mari emotii… Nu-mi ies foarte repede cuvintele si oamenii cred ca sunt prostanaca, dar nu sunt. Chiar nu sunt!”.

CITTEȘTE ȘI: Leo de la Strehaia, gafă de zile mari! Tot Internetul a râs de el după ce s-a auzit asta pe filmarea lui | VIDEO

La un moment dat, cântăreața chiar i-a spus reporterului să o ajute: “Uaiii, cum m-a ajutat… cum m-a ajutat? Stai… tre’ sa ma ajuti tu pe mine adica zi-mi in ce sens … eu sunt… e foarte… mie nu-mi place sa vorbesc… nu stiu. Prefer sa nu fie neaparat vazuti, chiar nu stiu cum sa zic… ajuta-ma tu”. Întrebată ce înseamnă piesa “Jameia”, Antonia nu a știut să explice. “Jameia… aaa… deci e ceva mai sa zicem trebuia sa fie sa zicem spre araba dar nu mi-a iesit”.