Anunț de ultimă oră! Guvernul a stabilit când se vor dubla alocațiile

Autor:
Publicat: 29/07/2020 | 21:56
Anunț de ultimă oră! Guvernul a stabilit când se vor dubla alocațiile

Dublarea alocațiilor este una dintre măsurile care se așteaptă de mult timp. Conform ultimilor informații majorarea alocațiilor va avea loc treptat, până se va ajunge la o sumă dublă față de cea actuală.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în ședința de Guvern, proiectul unei ordonanțe de urgență care prevede dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii. Potrivit proiectului prima majorare ar urma să aibă loc la data de 1 septembrie.

Astfel, în conformitate cu noua lege adoptată de Parlament, alocațiile urmează să fie majorate în cuantum de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de 600 de lei pentru cei între 0 și 2 și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, ANUNȚ IMPORTANT! CU CÂT VOR CREȘTE PENSIILE ȘI ALOCAȚIILE? „NE GĂSIM ÎNTR-O SITUAȚIE COMPLICATĂ NU DOAR EPIDEMIOLOGIC, CI ȘI ECONOMIC. NOI NE DORIM SĂ CREȘTEM…”)

„Alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022”

Violeta Alexandru a prezentat etapele de creștere a alocațiilor care se vor desfășura până în anul 2022. (VEZI ȘI: CUM AU FOLOSIT PARTIDELE ALOCAȚIILE CA ARMĂ ELECTORALĂ ÎN ROMÂNIA, ȚARĂ ÎN CARE O TREIME DINTRE COPIII ROMÂNI TRĂIESC SUB PRAGUL SĂRĂCIEI ȘI 150.000 ADORM FLĂMÂNZI)

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că la realizarea proiectului s-a consultat cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Justiției.

„Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a susținut și premierul Ludovic Orban, potrivit Digi24.