Anunț important. Cum vor fi ridicate restricțiile în România. „Este foarte important să reluăm activitatea!”

Publicat: 23/04/2020 | 10:31
Anunț important. Cum vor fi ridicate restricțiile în România. „Este foarte important să reluăm activitatea!”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență nu va fi prelungită, iar de la 15 mai va începe relaxarea treptată a restricțiilor. Autoritățile ar fi pus la cale și un plan, potrivit căruia în primă fază va fi extinsă libertatea de a circula, în timp ce restaurantele și cafenelele vor fi redeschise mult mai târziu.

Idustria HORECA este printre cele mai afectate de pandemia de COVID-19, iar cei din domeniu sunt în căutare de soluții pentru a evita falimentul, potrivit stirilekanald.ro.

Proprietar al unui restaurant cu 25 de angajați, Radu Ionescu a declarat: ”Este foarte important să reluăm activitatea pentru că HORECA este o piaţă fragilă, vulnerabilă şi a primit o lovitură foarte puternică”.

VEZI AICI: UN MEDIC DE LA SPITALUL “VICTOR BABEȘ”, DESPRE COVID-19: “UNII PACIENȚI NU REALIZEAZĂ GRAVITATEA! DUCI BOALA PE PICIOARE PÂNĂ…”

Potrivit ultimelor cifre oficiale, 109.000 de angajați din industria Horeca sunt în șomaj tehnic.

Disperați, patronii caută tot felul de soluții ca afacerile să le supraviețuiască. ”Am ajuns la conceptul acesta. Suntem 7 restaurante, toate cu specific diferit. Toate acestea livrează o comandă unitară, cu aceeaşi maşină”, a spus Mădălina Iosifescu, PR-ul unui restaurant.

PESIMISM. Traian Băsescu: „Nimic nu va mai fi la fel! Viruşii ucigaşi ai viitorului evoluează”. Fostul președinte acuză nivelul redus de testare în România

Autoritățile au anunțat, însă, că restricțiile vor fi ridicate în sens invers față de cum au intrat în vigoare. În primă fază, vom putea ieși mai des din casă. Apoi se vor deschide cabinetele stomatologice, mall-urile, iar la final cafenelele și restaurantele. Parcurile urmează să fie și ele redeschise trepat.

NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII! CÂND AR PUTEA SĂ SE REDESCHIDĂ ȘCOLILE