Anunțul făcut de Ludovic Orban! Când se vor redeschide restaurantele

Publicat: 06/08/2020 | 17:18
Anunțul făcut de Ludovic Orban! Când se vor redeschide restaurantele

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că restaurantele s-ar putea redeschide în etape, primele vizate fiind cele din incintele hotelurilor. Însă acest lucru se va întâmpla atunci când numărul cazurilor de infectare cu coronavirus va scădea.

”Ne-am dori sa putem deschide restaurantele. Le-am spus reprezentantilor mediului de afaceri ca trebuie sa avem un context epidemiologic macar sensibil imbunatatit si garantia cooperarii tutror patronilor că se respecta regulile de protectie sanitara. Continuam discutiile, eu inteleg situatia foarte dificila si chiar imi doresc deschiderea foarte rapida, dar in niste conditii care sa nu creasca riscul epidemiologic. Este chiar posibila in doua etape, mai intai sa deschidem restaurantele aferente hotelurilor si ulterior celelalte restaurante”, a declarat Ludovic Orban.

Reprezentanții celor din industria restaurantelor au răbufnit după afirmațiile făcute de Ludovic Orban.

”Am analizat situația restaurantelor pe două linii: din punct de vedere sanitar, am venit cu argumentul statelor europene și nu există o incidență atât de mare a infecțiilor cu Covid. Pe de altă parte, din punct de vedere economic, nu poate fi vorba de o relansare economică, fără o industrie care reprezintă 5,1% din PIB și unde sunt angrenați 11% din forța de muncă angrenată în sistemul privat.

În acest sens, sperăm, după ultima întâlnire să fi ajuns la un acord comun cu premierul, deși nu s-a arătat dispus să discute în această perioadă despre redeschiderea restauantelor, dar ne așteptăm ca în momentul în care va vedea un trend descrescător al infectărilor, atunci va putea fi luată în calcul o redeschidere a restaurantelor în etape. Noi am cerut redeschiderea restaurantelor de hotel, respectiv a celor din incinta mall-urilor, după care ale celorlalte tipuri de restaurante”, a declarat Daniel Mischie, președintele asociației HORA, la Antena3.

Coronavirus România, 6 august

Până astăzi, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 737 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 2.566 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.