Anunțul făcut de Nelu Tătaru! Purtarea măștilor de protecție ar putea deveni obligatorie în școli

Autor:
Publicat: 13/08/2020 | 16:57
Anunțul făcut de Nelu Tătaru! Purtarea măștilor de protecție ar putea deveni obligatorie în școli

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a lansat o nouă ipoteză, se pare că purtarea măștii de protecție ar putea deveni obligatorie în școli. Această măsură vine în contextul în care se crede că elevii nu o să poată respecta distanțarea de un metru, așa că măsura vine ca încă un element de prevenire a infectării.

Tătaru a declarat joi, că autorităţile au scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia pandemiei în luna septembrie, atunci când este programată deschiderea anului şcolar. Iar aceste scenarii o să fie aplicate în funcție de situația de la acel moment. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, MESAJ TRANȘANT DESPRE PROGNOZA DE 2.800 CAZURI/ZI! „PUTEM AJUNGE ȘI LA MAI MULTE CAZURI DACĂ…”)

„Fiecare unitate şcolară îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetele pentru situaţii de urgenţă. (…) A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv evoluţia. Trebuie să vedem evoluţia. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci, nu putem şti care este evoluţia de atunci, o previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit News.ro.

Masca de protecție ar putea deveni obligatorie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru,  a menţionat că, dacă va fi impusă păstrarea distanţei de un metru în unităţile de învăţământ, atunci e greu de crezut că aceasta va putea fi păstrată de către elevi. (VEZI ȘI: DUPĂ TREI ZILE DE TĂCERE NELU TĂTARU RECUNOAȘTE CĂ A GREȘIT CALCULELE PENTRU ÎNCEPEREA ȘCOLII: „VINA E A NOASTRĂ”)

„Chiar dacă ar fi acea distanţare de un metru, credeţi că copiii vor păstra acea distanţă de un metru? Şi atunci noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măştii şi a dezinfectantului precum şi observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum şi în curtea şcolilor acolo unde este aglomeraţie”, a precizat ministrul Sănătăţii

Nelu Tătatru a mai răspuns și la întrebarea dacă în Bucureşti vor putea sta câte doi sau trei copii în bancă.  “În măsura în care putem avea şi dispozitive suplimentare pe care le gândim în acest moment, cum ar fi acele separatoare, dar rămâne efectiv la discuţia grupurilor tehnice în măsura în care vom vedea şi evoluţia din a doua jumătate a lunii august”, a răspuns Nelu Tătaru.