Apple şi Samsung, AMENDATE cu milioane de dolari pentru update-urile telefoanelor! Softurile îngreunează funcţionarea terminalelor

Publicat: 24/10/2018 | 17:45
Apple şi Samsung, AMENDATE cu milioane de dolari pentru update-urile telefoanelor! Softurile îngreunează funcţionarea terminalelor

Apple şi Samsung, AMENDATE cu milioane de dolari pentru update-urile telefoanelor. Autoritatea pentru Concurenţă din Italia a anunţat că a amendat Apple şi Samsung cu câte 5 milioane de euro. Amenda survine în urma unei anchete care a avut ca punct de pornire plângerilor clienţilor. Aceștia au reclamat că update-urile software au dus la funcţionarea mai proastă a telefoanelor mobile.

Apple a mai primit o amendă de 5 milioane de euro pentru că nu a furnizat clienţilor informaţii clare pentru întreţineea şi eventuala înlocuire a bateriei telefoanelor.

Grupuri de consumatori italieni s-au plâns că update-urile software au redus funcţionalitatea dispozitivelor. Clienții acuză cele două companii că au încercat, astfel, să cumpere modele mai noi de telefoane. Autoritatea a confirmat plângerile, într-un comunicat, şi a apreciat că firmele nu au furnizat clienţilor informaţii asupra impactului noului software sau eventuale măsuri pentru restaurarea funcţionalităţii originale a produselor.

CITEȘTE ȘI: TOP 5 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STII DESPRE TELEFOANELE MOBILE

Apple şi Samsung, AMENDATE cu milioane de dolari pentru update-urile telefoanelor. ”Samsung nu a premeditat…”

Un purtător de cuvânt al al celor de la Samsung a declarat că reprezentanții companiei sunt dezamăgiți de această amendă și intenționează să facă apel. ”Samsung nu a premeditat reducerea performanțelor la Galaxy Note 4. Samsung caută să ofere clienților săi, de fiecare dată, cele mai bune experiențe”. 

Reprezentanții Apple nu au făcut, până în prezent, comentarii referitoare la amenda respectivă.

Apple a recunoscut anul trecut că software-ul pentru iPhone încetineşte unele telefoane, dar a negat că a scurtat în mod intenţionat durata de viaţă a produsului.

Investigația Autorității pentru Concurență din Italia a fost declanșată în luna ianuarie a acestui an.

CITEȘTE ȘI: TELEFONUL CARE TE FACE SA UITI DE IPHONE: CEL MAI TARE HUAWEI TOCMAI A FOST ANUNTAT