Acasă » Galerie foto » Are Lamborghini în garaj, dar… Străbate 10 mii km spre deşert cu o Dacie veche!

Are Lamborghini în garaj, dar… Străbate 10 mii km spre deşert cu o Dacie veche!

De: Cancan 14/02/2018 | 00:00
Are Lamborghini în garaj, dar... Străbate 10 mii km spre deşert cu o Dacie veche!
Daciile sătmărenilor sunt gata de drum

Pe drumurile din România, vechiile Dacii au ajuns, în ultimii ani, aproape o raritate. Cu atât mai puţin le întâlneşti pe drumurile din Europa. Când majoritatea tinerilor se visează doar la volanul maşinilor de lux, Ovidiu Pop, un tânăr de 25 de ani, doreşte să redea demnitatea „bătrânei doamne”, provocând-o la un drum de aproximativ 10.000 de kilometri, până în Sahara şi înapoi. (VEZI ŞI: Imagini exclusive. Lugojeanul are în garaj zeci de Dacii din anii ’70-’80, Oltcit-uri şi... Colecţionarul de ”hârburi”)

Ovidiu Pop a făcut până acum o carieră în IT şi mulţi bani, atât de mulţi încât garajul său numără mai multe maşini scumpe, cu preţuri de pornire de peste 25.000 de euro, cea mai recentă achiziţie fiind un Lamborghini Huracan cu care face furori. În ciuda miilor de cai putere pe care îi are în garaj, Ovidiu nu uită prima dragoste, Dacia 1300, cu care porneşte în cea mai nebunească cursă.

„Suntem opt persoane care mergem cu două maşini Dacia până în deşertul Sahara, mai exact până în Maroc vom merge. Străbatem toată Europa, de la Satu Mare prin Ungaria, Slovenia, Italia, Franţa, Spania şi apoi continentul african. Ideea ne-a venit după ce am mai făcut câteva drumuri din acestea lungi. Unul a fost până în nordul Angliei, atunci am mers cu o Dacia ceva mai nouă, dar şi un traseu prin România de aproximativ 1.700 de kilometri, cu Daciile acestea vechi. Acum pornim cu două Dacii pentru care am obţinut atestatul de maşini de epocă, una este din 1981 iar una din 1987. Le-am cumpărat acum câţiva ani şi le-am desfăcut şi refăcut cu totul, motor, caroserie, interior. Nu am intervenit asupra lor la piese şi alte cele, decât cu piese originale. Unul dintre cei care vine cu noi este chiar mecanicul care le-a demontat şi le-a montat înapoi şi le cunoaşte foarte bine”, povesteşte Ovidiu pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. (NU RATA, AICI: VIDEO EXCLUSIV. Plăteşte şi 30 de mii de euro pentru a personaliza un ”monstru”. El este regele tirurilor! Are cele mai frumoase camioane din România)

Lipsa dotărilor, una dintre provocări

Daciile au fost serios testate înainte de drumul în Maroc
Daciile au fost serios testate înainte de drumul în Maroc

Cursa la care pornesc cei opt temerari este una despre care ştiu că nu va fi deloc uşoară, nu neapărat din cauza distanţei, aproximativ 5.000 de kilometri dus, ci din cauza faptului că maşina nu este tocmai cea mai confortabilă. Mai ales atunci când faci schimbul de la o maşină de lux la una de epocă, fără dotări. Lipsa aerului condiţionat, a cotierei, a tetierei şi altele de acest gen pot face din această cursă una de anduranţă.

„E oarecum şi o cursă de anduranţă, sunt câteva lucruri care te solicită la Dacia, de exemplu nu are tetieră şi nu are nici adânciturile în scaun, e drept, şi simţi fiecare curbă, fiecare viraj. În ceea ce priveşte viteza, am reuşit să mergem cu Dacia şi cu 120-130 km/h pe autostradă, dar nu vrem să o forţăm acum, dat fiind faptul că e vorba de o distanţă aşa mare, prin urmare nu vom conduce cu mai mult de 100 km/h. Totuşi sperăm ca, în patru-cinci zile, să ajungem în Maroc”, mai povesteşte tânărul. (VEZI ŞI: Plătesc mii de euro ca să înveţe să zboare! A pilotat primul avion la 15 ani, iar azi…)

Cursa lor nu este un concediu, astfel că opririle pe drum nu vor fi cu scopul de a vizita, ci doar pentru masă şi odihnă, eventual pentru mici retuşuri la maşini, dacă vor da rateuri.

Se bazează pe portbagajele de piese şi pe service-urile din Maroc

Ovidiu Pop se pregăteşte pentru marea călătorie din aprilie
Ovidiu Pop se pregăteşte pentru marea călătorie din aprilie

Odată ajunşi în Maroc, cei opt sătmăreni doresc să viziteze şi fabrica Dacia de acolo, sperând că îi vor impresiona pe localnici cu drumul făcut de ei la volanul „bătrânei doamne”. În Maroc îşi vor lua câteva zile de odihnă, pentru a vizita, în fugă, câteva obiective, ca mai apoi să se întoarcă tot la volanul maşinilor vechi. Portbagajele le vor fi pline de piese de schimb, având, după cum spune Ovidiu, câte un schimb pentru fiecare piesă despre care ştiu că poate ceda la un astfel de drum.

„E o cursă pe care dorim să o facem fără nimic programat, nu mergem cu rezervări prealabile pentru locurile de dormit sau de luat masa. Tot ce ne dorim e să ajungem la Maroc. Acolo ştim că e fabrica Dacia şi din ce m-am documentat ştiu că acolo multe service-uri auto sunt încă specializate pe Dacia, fiind o maşină des întâlnită, deci nu ne facem griji că, dacă vom avea nevoie de ceva pentru maşină acolo, nu vom găsi. Oricum, pornim la drum cu rezerve pentru tot, de la carburator, set motor, cam tot ce e nevoie şi se poate schimba. Avem şi mecanici cu noi, am mai fost cu ei la drum lung, sunt nebuni după Dacii şi în fiecare dimineaţă, pe când ne trezeam noi, ei deja erau sub capotă, chiar dacă înainte cu o zi maşina se prezentase exemplar”, mai relatează Ovidiu Pop pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Combustibilul pentru toată cursa ar urma să coste aproximativ 2.000 de euro, restul cheltuielilor variind în funcţie de dorinţele celor opt şi de locurile în care are vor opri. (CITEŞTE AICI: Le-a închis într-o seră şi le hrăneşte cu… Am pătruns în ”maternitatea” de plante carnivore!)

Nici n-au plecat în Maroc, că se gândesc la… China

Plecarea celor opt tineri va avea loc în luna aprilie, dar până atunci Ovidiu se documentează cu privire la următorul traseu pe care şi-l doresc, respectiv prin Siberia, până la graniţa cu China, traseu despre care ştie că e asfaltat, singurul lucru care îl interesează, numărul de kilometri şi costurile fiind mai puţin importante pentru el. (NU RATA, AICI: Proprietarii lor le-au abandonat de frica unui… blestem! Am filmat palatele-fantomă din Arad)

LUCIAN ADRIAN

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi au trăit o poveste de dragoste ca în filme
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi au trăit o poveste de...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din imaginile cu ea dezbrăcată!
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
INCREDIBIL! Cum arată mașinile de 500 000 de euro pe care Reghecampf spune că i le-a "furat" Anamaria Prodan! Scandal exploziv și plângere penală
INCREDIBIL! Cum arată mașinile de 500 000 de euro pe care Reghecampf spune că i...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și intră într-o relație amoroasă
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Noi informații despre starea de sănătate a Regelui Charles: „Mi s-a permis să ies din cușcă” Unde a fost surprins monarhul britanic
Noi informații despre starea de sănătate a Regelui Charles: „Mi s-a permis să ies din...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două femei”?  „Noi, bărbații, suntem de două feluri, care facem și care nu recunoaștem.”
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii viitoare
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga: Help! Help!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Telefonul Nokia 3210, relansat. Cum arată la 25 de ani de la prima versiune?
Telefonul Nokia 3210, relansat. Cum arată la 25 de ani de la prima versiune?
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicii iau în calcul să...
Fabrica din România unde se construiesc tunuri pentru armatele lumii. Producția merge la export. Cum arată uzina pe interior
Fabrica din România unde se construiesc tunuri pentru armatele lumii. Producția merge la export. Cum...
Vladimir Putin a luat decizia finală. Nu mai e cale de întoarcere
Vladimir Putin a luat decizia finală. Nu mai e cale de întoarcere
Anunţul despre Maria Ciobanu a fost făcut din SUA de Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu
Anunţul despre Maria Ciobanu a fost făcut din SUA de Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Miting pro-Gaza şi anti-Israel în oraşul care găzduieşte concursul Eurovision
Miting pro-Gaza şi anti-Israel în oraşul care găzduieşte concursul Eurovision
O nouă taxă obligatorie în România. Legea intră în vigoare de la 1 iulie
O nouă taxă obligatorie în România. Legea intră în vigoare de la 1 iulie
Lista artiștilor care vor cânta la Neversea 2024. Surprize mari pentru petrecăreți
Lista artiștilor care vor cânta la Neversea 2024. Surprize mari pentru petrecăreți
Am făcut calculul complet! Ireal câți bani a luat Ștefania Stănilă, de la Pro TV, pentru cele 17 săptămâni la SURVIVOR All Stars
Am făcut calculul complet! Ireal câți bani a luat Ștefania Stănilă, de la Pro TV,...
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și dansa: „Așa se dispare din scenă”  | VIDEO
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Operația lui Florin Piersic a fost un succes. Medicii, optimiști cu privire la starea de sănătate a marelui actor
Operația lui Florin Piersic a fost un succes. Medicii, optimiști cu privire la starea de...
Locul unde Florin Piersic a spus că vrea să fie înmormântat. Are legătură cu copilăria lui
Locul unde Florin Piersic a spus că vrea să fie înmormântat. Are legătură cu copilăria...
Patru zodii care vor cunoaște fericire și belșug la vară. Șansă mare pentru Raci
Patru zodii care vor cunoaște fericire și belșug la vară. Șansă mare pentru Raci
Condimentul pe care să-l pui în clătite ca să le dai un gust unic. Are și multe beneficii pentru organism
Condimentul pe care să-l pui în clătite ca să le dai un gust unic. Are...
×