Atenție, români! Wizz Air, anunț de ultimă oră: Zborurile din România către 4 țări au fost suspendate

Publicat: 21/07/2020 | 09:01
Atenție, români! Wizz Air, anunț de ultimă oră: Zborurile din România către 4 țări au fost suspendate

Compania low-cost Wizz Air a anunțat că zborurile către 4 țări au fost suspendate și românilor încep să li se pună tot mai multe restricții în străinătate, din cauza numărului mare de cazuri de infectări cu COVID-19 pe care îl înregistrăm.

Wizz Air a anunțat că a suspendat zborurile din România către 4 țări, după cum urmează: Suedia, Portugalia, Israel şi Emiratele Arabe Unite până pe 31 iulie inclusiv, din cauza restricţiilor de călătorie impuse de autorităţile române, informează operatorul aerian low-cost, potrivit Agerpres.

Mai mult, din cauza acelorași restricții, zborurile către Austria sunt și ele suspendate până la aceeași dată.

Ce se va întâmpla cu turiștii care au rezervările afectate de noile măsuri

„Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informaţi automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil. Clienţii vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziţia de produse şi servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – şi vor fi informaţi despre paşii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienţii vor putea primi doar 100% din suma achitată iniţial. Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism – inclusiv agenţiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenţia de unde şi-au cumpărat biletele”, se arată în comunicatul Wizz Air.

Mai mult, în Turcia nu mai sunt permise zborurile, însă se poate ajunge cu alte mijloace de transport. La intrarea în țară, li se va face tuturor un control medical amănunțit, în condițiile în care prezintă vreun simptom de infectare cu noul coronavirus, iar recomandarea este să stăm la domiciliu la întoarcere.

În Ungaria se poate intra doar cu prezentarea a două teste COVID-19, dintre care unul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore.  La întoarcere nu trebuie să intrăm în autoizolare pentru că este țară verde.

În Ucraina nu există restricții, însă cei care ajung în țară trebuie să acopere costurile din cauza coronavirusului. La întoarcere ar trebui să stăm 14 zile în autoizolare.