ATP și WTA au decis la unison! Sezonul de tenis e amânat până în 7 iunie!

Autor: Sabin P.
Publicat: 20/03/2020 | 13:35
ATP și WTA au decis la unison! Sezonul de tenis e amânat până în 7 iunie!

După ce Roland Garros a decis amânarea ediției din 2020 până în septembrie, circuitul masculin și cel feminin, ATP & WTA, au stabilit să nu se mai joace tenis până în 7 iunie, cel mai devreme!

Accesează pariuri1x2.ro, cel mai bun site de analiză sportivă și pronosticuri din România!

Nicio competiție oficala ATP, WTA, ITF sau Challenger nu se va mai disputa până în 7 iunie. ATP & WTA au emis un comunicat comun în care se explică această situație, motivând faptul că, clasamentele vor rămâne înghețate în această perioada. Anunțul vine la scurt timp după ce oficialii de la Roland Garros au decis amânarea competiției din 2020 până în 20 septembrie, după ce inițial trebuia să înceapă în luna mai. Rămâne de văzut ce decizie vor lua cei de la Wimbledon, un alt turneu de Grand Slam ce este programat să se dispute în această vară.

„După o analiză atentă, toate turneele ATP şi WTA din sezonul de primăvară pe zgură nu vor avea loc conform programului. Aici sunt incluse turneele ATP/WTA de la Madrid şi Roma, pe lângă turneele WTA de la Strasbourg şi Rabat, şi cele ATP de la Munchen, Estoril, Geneva şi Lyon. Sezonul profesionist de tenis este acum suspendat până în dată de 7 iunie, inclusiv ATP Challenger Tour şi ITF World Tennis Tour. În acest moment, turneele programate după 8 iunie ar putea avea loc conform calendarului. Acum nu e momentul de a acţiona unilateral, ci la unison. Toate deciziile cer o consultare a tuturor actorilor jocului, o părere împărtăşită de ATP, WTA, ITF, AELTC (organizatorul turneului de la Wimbledon), Tennis Australia (organizatorul turneului Australian Open) şi USTA (care organizează US Open).” au scris în comunicat cei de la ATP & WTA.

Joint Announcement: ATP & WTA extend suspension of tours. Due to the continuing outbreak of COVID-19, all ATP and WTA tournaments in the Spring clay-court swing will not be held as scheduled.

Publicată de ATP Tour pe Miercuri, 18 martie 2020

Citește și...