Acasă » Galerie foto » Au alungat-o din România şi… O naistă din Târgovişte a devenit celebră în întreaga Europă

Au alungat-o din România şi… O naistă din Târgovişte a devenit celebră în întreaga Europă

De: Cancan 30/11/2017 | 00:00
Au alungat-o din România şi... O naistă din Târgovişte a devenit celebră în întreaga Europă
Mariana Preda s-a mândrit că e româncă pe toate meridianele

Absolventă a Liceului de Arte “Bălaşa Doamna" din Târgovişte şi în curând licenţiată în Nai clasic/contemporan la Conservatorul din Amsterdam, Mariana Preda duce cântecul românesc pe marile scene. Povestea şi talentul ei au impresionat o lume întreagă. Deşi peste tot pe unde merge poartă România în suflet, acasă, în ţară, a fost dezamăgită. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea extraordinară a Marianei, spusă chiar de ea. (VEZI ŞI: Azi, e student într-o universitate de renume. Un olimpic ”dă de pământ” cu învăţământul din România. ”M-a dezămăgit faptul că…”)

Mariana a fost dintotdeauna o elevă model, iar de cum naiul a cucerit-o, parcursul ei a fost peste tot încununat de succes. A câştigat locul 1 la olimpiadele de muzică în fiecare an timp de şapte ani, Festivalul Mamaia, Festivalul Maria Tănase, Festivalul Maria Lătăreţu, Strugurele de Aur, Panfluit concourse, Princess Christina Festival şi a cântat la multe alte festivaluri precum Uitmarkt din Olanda şi Music Tour din Italia. În 2015, a primit un premiu de excelenţă la Palatul Parlamentului din partea Ligii Studenţilor Români  din Străinătate pentru promovarea culturii româneşti şi nu numai. A susţinut primul concert de nai în Havana, Cuba şi nenumărate concerte în Londra, Milano, Torino, Roma, Bruxelles, Bucureşti, Amsterdam, Haga, Rotterdam şi Copenhaga. (CITEŞTE AICI: Mărturii şocante făcute de sportiva ”notată” cu 10 înaintea Nadiei. Cum a fost umilită o mare gimnastă a României după ce s-a retras! I-au oferit un post de…)

“În America am cântat în New York, la Chicago Cultural Center, Los Angeles şi Jacksonville. În România am avut oportunitatea de a cânta pe scena Operei Naţionale, la Palatul Parlamentului, la Sala Radio şi la Sala Palatului, la Teatrul Naţional şi am cântat la toate cele trei ediţii ale festivalului Untold din Cluj. Am realizat trei albume intitulate Luna, Sunrise şi The Untold Story cu casa discografică M.A.P din Milano”, povesteşte Mariana, cu o modestie ieşită din comun.

De la serbările de grădiniţă, la concerte

Alături de Felicia Filip

Alături de Felicia Filip

A cântat cu vocea încă de la grădiniţă, în toate serbările şi la toate sărbătorile. În clasa a VI-a a realizat, participând la prima competiţie cu naiul, că este cucerită de acest instrument. “În anul 2010 maestrul Zamfir m-a propus ca interpretă şi actriţă în scurtmetrajul Doina, regizat de Nikolas (iubitul ei, Nikolas Grasso, n.r.). Atunci m-am îndrăgostit de lumea cinematografică şi am învăţat cum să creez poveşti pe note”, spune Mariana pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

„Cei din străinătate m-au dorit, pe când cei din România m-au alungat”

După ce a terminat liceul, a plecat la studii în străinătate. A părăsit, însă, România cu un gust amar. Departe de ţară are sprijinul necondiţionat al iubitului ei, Nikolas. “Am ales străinătatea pentru că am vrut să am posibilitatea de a învăţa şi de a mă exprima liber în meseria pe care o fac şi acest lucru a fost şi este posibil la conservatorul din Amsterdam. Am plecat din ţară pentru că îmi doream să învăţ şi alte genuri muzicale la nai şi nu numai. Nikolas a dorit şi el de asemenea să poată lucra într-un mediu mai internaţional decât cel italian. Pot spune că am fost apreciată atât în România, cât şi în străinătate, dar singura diferenţă este că cei din străinătate m-au dorit pe când cei din România m-au alungat”, spune, cu tristeţe, Mariana. (VEZI ŞI: Există un sat din România unde tinerele învaţă să fie gospodine. Şcoala de neveste)

„Mă mândresc că sunt româncă…”

Alături de Leonardo DiCaprio

Alături de Leonardo DiCaprio

Deşi nu a fost apreciată la adevărata valoare acasă, în România, Mariana a ales să dea o lecţie adevărată celor din ţară. Peste tot pe unde merge promovează tradiţiile şi cântecul românesc.

“Port România în suflet mereu indiferent de câte dezamagiri am avut şi de fiecare dată când cânt la nai îmi aduc aminte de copilărie şi de faptul că în acelaşi timp trebuie să fiu puternică şi să îmi îndeplinesc sarcina: să fac naiul cunoscut în lume. Mă mândresc că sunt româncă şi sunt recunoscătoare pentru tot ce am învăţat în ţară. Deşi de multe ori mă doare sufletul că sunt departe de casă şi că în continuare există oameni ce nu preţuiesc istoria şi cultura noastră, îmi găsesc puterea de a merge mai departe şi de a demonstra tuturor că Romania este o ţară frumoasă şi plină de oameni generoşi şi talentaţi”, ne-a declarat Mariana Preda. (NU RATA, AICI: La 7 ani, a câştigat deja un munte de trofee. Povestea micuţei cu voce uriaşă)

Un viitor duet de succes

Dacă Mariana Preda a devenit deja un nume sonor în muzica internaţională, nici sora ei nu este mai prejos. A terminat şi ea Liceul de Arte din Târgovişte şi studiază vioara.

Mariana Preda, în Beverly Hills
Mariana Preda, în Beverly Hills

“Sora mea Ionela a ales tot muzica, mai precis vioara. Este studentă la Universitatea de Muzică din Bucureşti şi studiază jazz-ul, un lucru ce mă bucură foarte mult . Îi dau sfaturi, desigur. De asemenea, şi ea mă sfătuieşte mereu şi în felul acesta ne ajutăm reciproc nu numai în muzică, dar şi în viaţa de zi cu zi. Ne-am gândit să cântăm câteva piese împreună, atât cover-uri cât şi piese originale. Sunetul naiului se potriveşte foarte bine cu cel al viorii şi cred că această combinaţie va fi de succes”, spune Mariana. (VEZI AICI: La 19 ani, studiază la o universitate prestigioasă. Povestea violonistei din Bârlad care vorbeşte patru limbi străine şi…)

Şcoală de nai, concerte şi colaborări de succes

Mariana Preda a colaborat şi cu Ion Caramitru

Mariana Preda a colaborat şi cu Ion Caramitru

Mariana are planuri mari. Deşi îşi dedică timpul studiilor, este mai mereu în deplasări şi are concerte în foarte multe ţări, târgovişteanca spune că este abia la început.

“Îmi doresc foarte mult să deschid o şcoală de nai în străinătate şi cu timpul şi în România, pentru că îmi doresc ca, mai târziu, să mă întorc în ţară. De asemenea, visul meu cel mare este să cânt în toată lumea şi să fac naiul cunoscut şi altor popoare. Cea mai recentă colaborare este cu faimosul producător italian G. Romano, fiul celebrului actor şi prezentator Pippo Franco. De asemenea, în România am colaborat cu Damian Drăghici, Grigore Leşe, Benone Sinulescu, ansamblul Ciocârlia, Maria Dinulescu, Ion Caramitru şi Daisuke Kanamaru. În viitor mi-aş dori să colaborez cu Armin van Buuren, David Guetta, Yanni , Franco Battiato şi Ennio Morricone”, încheie Mariana. (CITEŞTE ŞI: Şi-a pus la bătaie toate economiile. A studiat în Danemarca, iar acum… a deschis o afacere inedită în România)

Mai jos, puteţi urmări primul clip în care a apărut Mariana, uimind lumea cu naiul ei.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

MAYA RADU

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai merg pe stradă…”
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea