Acasă » Galerie foto » La 7 ani, a câştigat deja un munte de trofee. Povestea micuţei cu voce uriaşă

La 7 ani, a câştigat deja un munte de trofee. Povestea micuţei cu voce uriaşă

De: Cancan 03/11/2017 | 00:00
La 7 ani, a câştigat deja un munte de trofee. Povestea micuţei cu voce uriaşă
Pasiunea implică ore serioase de pregătire

Miruna Teodora Anicăi Ifrim este din Panciu, judeţul Vrancea, are şapte ani şi este o micuţă stea a muzicii uşoare. De doi ani cântă serios pe scenele concursurilor de profil şi de fiecare dată s-a întors acasă cu premii şi trofee, însă, după cum spun părinţii ei, cel mai important este că îşi urmează pasiunea şi că este serioasă când vine vorba de muzică. Talentul fetiţei a fost remarcat de cadrele didactice încă de când micuţa era la grădiniţă, iar premiile obţinute au venit ca o confirmare firească. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, povestea de succes a micii vedete. (VEZI ŞI: La 19 ani, studiază la o universitate prestigioasă. Povestea violonistei din Bârlad care vorbeşte patru limbi străine şi...)

„Miruna a mers la grădiniţă când era foarte mică, avea un an şi zece luni, iar doamna educatoare ne spunea că are voce. Bunicul este însă cel care a dus-o pe Miruna la şcoală, la domnişoara Mirela Georgescu, despre care ştia că mai preda lecţii unei fetiţe. Şi atunci domnişoara Georgescu a spus că fata are tot ce îi trebuie: are ritm, are voce, are ureche muzicală. Aşa am început, în octombrie 2015. Mirunei i-a plăcut să cânte întotdeauna. Mergeam la nunţi, botezuri şi ea voia să cânte mereu. Îi mai permiteam, atunci când eram la petrecerile persoanelor mai apropiate. Iar acasă, făcea spectacole cu buncii. Acum a mai crescut şi nu mai vrea, probabil şi pentru că repetă zilnic… mai face aşa, în vacanţe, când are timp liber şi e mai relaxată”, povesteşte mama fetiţei, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. (NU RATA, AICI: Şi-a pus la bătaie toate economiile. A studiat în Danemarca, iar acum… a deschis o afacere inedită în România)

Doar că Miruna nu are foarte mult timp liber, repetiţiile implicând vocalize, exerciţii de respiraţie, lecţii serioase de canto, cu profesori specializaţi, precum şi drumuri, multe drumuri.

„Ceea ce a obţinut Miruna până acum este munca domnişoarei Georgescu, de doi ani de zile. Este un profesor dedicat, un spirit pedagogic desăvârşit. I-a insuflat Mirunei punctualitatea şi seriozitatea, a înţeles că trebuie să repete zilnic. Noi suntem extraordinar de mulţumiţi şi bucuroşi că domnişoara a pornit-o pe Miruna pe drumul acesta. A pregătit-o foarte bine, nu există ca fata să nu ştie versurile când merge la repetiţii. Domnişoara Georgescu a lucrat cu Miruna de drag, înainte de fiecare concurs se pregăteau zilnic. Dumneaei face acest lucru din pasiune, nu ne-a cerut niciodată nimic. Şi eu muncesc cu Miruna acasă, zilnic. Facem vocalize, exerciţii de respiraţie. Pe timpul vacanţei am mai lucrat cu un profesor de canto, Ştefan Iordache, la Bucureşti. Dar este greu ca un copil aşa de mic să facă naveta o dată sau de două ori pe săptămână. Şi am renunţat la varianta Bucureştiului, cu părere de rău, pentru că am avut o experienţă plăcută cu domnul Iordache. Din păcate, distanţa ne-a făcut să întrerupem, dar poate drumurile noastre se vor mai intersecta. Are toată dragostea şi simpatia noastră. Domnişoara profesoară a fost cea care, acum câteva luni, ne-a recomandat să ne adresăm unui profesor de specialitate. Ne-a spus că Miruna trebuie să crească din punct de vedere muzical. Şi aşa l-am întâlnit pe domnul Dragoş Gheorghiu, din Bârlad. Cu dânsul lucrăm de două săptămâni. Am aflat de domnul profesor de la un compozitor, de la care am mai luat piese pentru Miruna. Şi mergem la lecţii de două ori pe săptămână, o dată la Bârlad, o dată la Tecuci, după cum are programul domnul Gheorghiu. Suntem la început de drum, dar există o conexiune foarte bună, Miruna este legată de dumnealui”, e de părere mama Mirunei. (CITEŞTE AICI: Azi, e student într-o universitate de renume. Un olimpic ”dă de pământ” cu învăţământul din România. ”M-a dezămăgit faptul că…”)

Fetiţa care a impresionat-o pe Viorela Filip

Recunoaşterea talentului Mirunei nu a venit doar din partea celor care au jurizat-o în concursuri. Nu de puţine ori, compozitorii i-au oferit fetiţei permisiunea de a le interpreta cântecele, fără pretenţii financiare, tocmai pentru că o auziseră cântând.

„De regulă, ca să poţi cânta un anumit cântec, trebuie să ai acordul compozitorului. Eu vorbesc la telefon cu compozitorii, aleg melodiile în funcţie de vârsta Mirunei, trebuie să fie ceva potrivit. Şi au fost compozitori care au spus că nu vor absolut nimic, ci doar rezultate cu melodiile. Spre exemplu, compozitorul Claudiu Bulete ne-a oferit o melodie în concurs, o cunoştea pe Miruna de mai mult timp, pentru că a jurizat-o la un moment dat”, îşi aduce aminte tatăl Mirunei. (VEZI ŞI: Mărturii şocante făcute de sportiva ”notată” cu 10 înaintea Nadiei. Cum a fost umilită o mare gimnastă a României după ce s-a retras! I-au oferit un post de…)

Însă părinţii cred că este foarte important şi ca Miruna să nu simtă o presiune atunci când cântă pe scenă, ci să facă totul din plăcerea pentru muzică. „Noi încercăm de fiecare dată să o facem să înţeleagă că nu contează premiul, ci prestaţia de pe scenă, care trebuie să fie impecabilă. Şi că o iubim indiferent de ce se întâmplă. Aşa îi şi zic, de fiecare dată: important este că ţi-ai făcut treaba ca la carte”, explică tatăl.

Cum se simte când Miruna este pe scenă? „Nu pot să mă aşez când cântă. Înainte să înceapă, mă caută cu privirea. Iar când nu ajung – cu toate că nu s-a întâmplat decât de două, trei ori, am mustrări de conştiinţă. La un concurs în Croaţia s-a ridicat o doamnă şi ne-a arătat mâna, i se făcuse pielea de găină. Şi doamna aceea lucra la rândul său cu copii, cunoştea foarte bine domeniul. La un concurs, Miruna a cântat şi o melodie care aparţinea doamnei Viorela Filip. Noi nu ştiam, aşa a fost întâmplarea, ca la acel concurs să fie şi doamna Filip în sală. Şi dumneaei a fost foarte impresionată când a auzit-o pe Miruna cântând-i melodia. Şi aşa, spuneţi dumneavoastră, mai contează ce premii ia?”, întreabă retoric tatăl micuţei. (CITEŞTE ŞI: În urmă cu 32 de ani, l-a declarat mort la naştere, iar azi… E uluitor ce s-a întâmplat cu un copil abandonat de mamă în maternitate)

Au fost şi momente când starea de sănătate i-a pus beţe în roate Mirunei. De fiecare dată, însă, s-a comportat ca o profesionistă. „Am avut un concurs la care nu am putut ajunge în primăvară, la Baia Mare, pentru că a răcit. Se mai întâmplă. La un concurs la Galaţi, a răcit cu două zile înainte. Ea a făcut tot ce putea mai bine pe scenă, dată fiind starea de sănătate. Dar am luat locul II, nu trofeul, cum eram obişnuiţi. Miruna nu are emoţii când cântă, emoţiile ei sunt mari când vine premierea. A fost un concurs recent, la Roman, unde a luat cel mai mare trofeu, Mini Junior. Dar acest premiu s-a acordat la final, după celelalte. Şi a văzut că s-a strigat premiul întâi la categoria ei de vârstă, s-au strigat toate premiile, iar pe ea nu o mai striga şi nu primeşte nimic… se panicase. Dar a fost considerată cea mai bună participantă la concurs, pentru categoria de 4 – 10 ani”, rememorează mama Mirunei.

La şapte ani cântă, dar visează să se facă doctoriţă

Miruna a participat la primul concurs în februarie 2016, însă, anterior, în decembrie, îşi făcuse debutul muzical în cadrul unui spectacol organizat de şcoala din Panciu, în faţa profesorilor, elevilor şi a invitaţilor la acel eveniment. De atunci, când îi permite programul, Miruna participă la concursuri. „Este un site, Ghidul festivalurilor, şi de acolo alegem la ce concursuri participăm, în funcţie de cum putem să ajungem. La noi în ţară sunt peste 200 de concursuri anual. Sunt şi câte 4, 5, în oraşe diferite, nu avem cum să participăm la toate”, spune tatăl.

Şi, de fiecare dată, talentul şi munca fetiţei au primit recunoaştere din partea specialiştilor. „Sunt foarte multe premii pe care le-a obţinut, am pierdut şirul. Pentru că la cele mai multe concursuri se acordă mai multe premii, pe diverse categorii. Primul concurs la care am participat a avut loc la Bucureşti, unde a luat locul III. Şi de atunci am mers din concurs în concurs”, râde mama Mirunei, care spune că pasiunea fetiţei este importantă, pentru că micuţa asta îşi doreşte în acest moment: să cânte. Cu toate acestea, părinţii sunt decişi ca Miruna să fie cât mai responsabilă şi în ceea ce priveşte şcoala. (VEZI AICI: Au lăsat baletul pentru un sport al băieţilor. Am intrat în vestiarul fotbalistelor! ”Nu mi-am imaginat niciodată că…”)

„Ea este foarte încântată şi spune că, indiferent ce s-ar întâmpla, nu va renunţa niciodată la muzică. Este o muncă să faci zilnic vocalize, exerciţii de respiraţie şi aşa mai departe. Este, într-adevăr, un sacrificiu, pe care ea şi l-a asumat. Nu se plânge. Dar trebuie să echilibreze în mod egal şcoala şi muzica. Şi încercăm să o canalizăm pe un anumit program. Şcoala este şcoală, iar muzica este muzică. Aşa îi va fi mult mai uşor pe viitor. La vârsta asta, spune că vrea să se facă doctoriţă şi îi place mult şcoala. I se pare însă prea uşor şi mă întreabă mereu: Mami, dar ceva mai greu…? Cred că s-a maturizat mai repede decât alţi copii de vârsta ei. E foarte serioasă. Dar nu ne dorim imposibilul”, mai spune mama fetiţei.

Chiar dacă are abia 7 ani, Miruna are şi experienţa concursurilor din afara ţării. În iulie, familia a mers cu micuţa cântăreaţă în Slovenia, la un concurs organizat acolo. Şi aşa au căpătat o viziune asupra a ceea ce se întâmplă în lumea muzicii pe plan internaţional. „Organizarea a fost extraordinară, concursul s-a desfăşurat pe durata a cinci zile. Şi pot spune că a fost ca un concediu pentru noi. Un organizator al concursului a fost în România la câteva evenimente de-ale noastre şi i-a dat Mirunei o invitaţie. Concursul a fost unul internaţional, au participat 14 ţări, iar juriul a fost format din persoane de specialitate din 10 ţări. Miruna a luat locul II, plus trofeul pentru cel mai mic participant. Fetiţa care a luat premiul I a cântat Yodel, care e o tehnică mai elaborată. Dar şi aşa, diferenţa dintre ele a fost de câteva sutimi”, explică mama Mirunei.

Şi nu numai concursul a fost o experienţă deosebită, ci şi festivitatea de premiere, precum şi ceremonia ulterioară. „La premiere, copiii au fost luaţi cu trăsuri, care aveau steagul ţării fiecăruia. După premiere, fiecare câştigător a cântat un cântec reprezentativ pentru ţara lui, în cadrul Zilelor oraşului Bled. Atmosfera a fost impresionantă”, îşi mai aduce aminte tatăl Mirunei. (CITEŞTE AICI: Are o colecţie impresionantă! I-a fotografiat pe Cioloş şi Bănică Jr. în timp ce…)

Am întrebat ce urmează pentru Miruna. Iar părinţii spun că îi vor încuraja pasiunea pentru muzică şi o vor susţine necondiţionat pe drumul pe care micuţa doreşte să îl urmeze la acest moment. Şi, în continuare, Miruna se pregăteşte intens pentru concursurile de profil, aşa cum a făcut-o până acum: cu dedicare şi seriozitate.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

NICOLETA CRISTEA
 

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Erika Isac, un nou gest CONTROVERSAT! Și-a anunțat deja fanii pe InstaStory
Erika Isac, un nou gest CONTROVERSAT! Și-a anunțat deja fanii pe InstaStory
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Cum arată cel mai FRUMOS parc din Capitală. „Așa cum există și la New York și la Paris!”
Cum arată cel mai FRUMOS parc din Capitală. „Așa cum există și la New York...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...